14 mayo 2015


Els alumnes i alumnes del Col·legi Salesià Sant Joan Bosco de València van gaudir d’una jornada completa, dilluns passat 11 de maig, amb Javier Fernández, l’actual campió del món de patinatge artístic sobre gel. Al llarg del dia, es van planificar diverses activitats amb l’alumnat de totes les etapes escolars.
Javier, a més de ser campió del Món l’any 2015, va anar tres vegades campió d’Europa en Europeu de 2013, 2014 i 2015 i diverses vegades campió d’Espanya en les categories juvenil (júnior) i veterà (sènior). Va participar en els Jocs Olímpics en 2010 i en 2014, on va aconseguir la catorzena i quarta plaça respectivament. Pels seus èxits esportius, se li considera el millor patinador espanyol de la història. No obstant açò, Javier és un xic modest, res amant de la extravagància ni obsessionat per les aparences. Segueix sentint-se un xic de barri, molt familiar i amic dels seus amics.

Al matí, Javier va visitar les instal·lacions del centre i va entrar en les aules per a saludar als alumnes. Els primers a rebre-li van ser els xicotets d’Educació Infantil, que van escoltar atentament les paraules del patinador i li van formular preguntes d’allò més divertides; a més li van fer obsequi d’un llibre amb dibuixos realitzats per ells mateixos. A continuació, els xiquets i xiquetes de primer i segon de Primària van aprendre que des de ben xicotets poden perseguir els seus somnis i aconseguir-los, amb esforç i il·lusió, com Javier que va començar a patinar amb la seua mateixa edat, als sis anys. Finalment, el patinador va visitar algunes classes dels més majors del col·legi d’ESO i Batxillerat. Per a concloure el matí, el campió va voler compartir uns moments amb tots els alumnes i alumnes que es trobaven en el pati, on es va fer una foto amb ells.

A la vesprada, Javier Fernández va impartir dues xarrades en el teatre: una per a alumnes i alumnes de primer i segon d’AÇÒ, i una altra per a tercer a sisè de Primària. En elles, va explicar de primera mà com des d’un origen humil qualsevol pot aconseguir el somni que es propose, sempre amb esforç i constància, amb capacitat per a superar els obstacles que apareguen en el camí i amb la gratitud a tots aquells que ens ajuden a aconseguir-ho, com la família, els amics, i fins i tot els rivals.
Com a colofó a aquesta magnífica jornada, va tenir lloc una conferència dirigida a persones de tota la comunitat educativa sobre “La cultura de l’esforç" en la nova Sala 200. A aquest esdeveniment van assistir, a més, diferents mitjans de comunicació. «La cultura de l’esforç és alguna cosa molt important, no solament en l’esport, sinó també en els col·legis. Crec que per als xiquets és alguna cosa molt important, per açò vull compartir amb ells la meua experiència», va manifestar Javier als mitjos assistents.
Aquesta era la primera vegada que el patinador visitava València i també la seua primera visita a un centre escolar. Encara que, segons va assegurar el mateix Javier, l’experiència ha resultat molt positiva, tant per a ell com per als xics i xiques. En definitiva, tota la jornada ha suposat una magnífica oportunitat per a fomentar alguna cosa tan important en la nostra societat com és l’esforç i la lluita contínua per aconseguir els somnis de cadascun malgrat les dificultats.

Segueix les notícies publicades sobre l’esdeveniment en les següents adreces en línia, i també en la premsa escrita:

p { margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 115%; widows: 2; orphans: 2; }p.western { font-family: «Calibri»,sans-serif; font-size: 11pt; }p.cjk { font-family: «Calibri»,sans-serif; font-size: 11pt; }p.ctl { font-family: «Calibri»,sans-serif; font-size: 11pt; }a:link { color: rgb(0, 0, 255); }

http://www.lasprovincias.es/videos/deportes/201505/11/javier-fernandez-campeon-mundo-4230117467001-mm.html

 

http://www.lasprovincias.es/deportes/mas-deportes/201505/12/javier-fernandez-leccion-ninos-20150512000402-v.html

 

http://www.efe.com/efe/noticias/espana/destacada/javier-fernandez-quiero-esa-medalla-olimpica-que-escapo-sochi/1/2/2609584

 

http://www.mundodeportivo.com/mas-deporte/20150511/2068980649/javier-fernandez-quiero-esa-medalla-olimpica-que-se-escapo-en-sochi.html

 

http://www.sport.es/es/noticias/mas-deportes/javier-fernandez-quiero-una-medalla-olimpica-4177084

 

https://es.eurosport.yahoo.com/fotos/campe%C3%B3n-mundo-patinaje-hielo-javier-fern%C3%A1ndez-posa-patio-foto-175557962.html

 

http://web.notinet.org/patinaje-javier-fernandez-quiero-esa-medalla-olimpica-que-se-escapo-en-sochi/

 

http://eldia.es/agencias/8095842-PATINAJE-Javier-Fernandez-Quiero-medalla-olimpica-escapo-Sochi

 

http://masdeporte.as.com/masdeporte/2015/05/11/polideportivo/1431367880_596342.html

 

http://www.entornointeligente.com/articulo/5896449/Javier-Fern

 

També et pot interessar …