5 mayo 2015

La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, a través de les tres ONGD salesianes de la mateixa, ha posat a disposició de totes aquelles persones que vulguin col·laborar en les tasques d’emergència dels Salesians del Nepal diferents números de compte per a fer donatius:

Jóvenes y Desarrollo ES56 0075 0001 8106 0090 0300

Solidaridad Don Bosco  ES59 2100 2542 6602 1007 8366

VOLS ES48 2100 1005 0402 0015 9110
 
Tots els ajuts es canalitzaran mitjançant la Federació Mundial Don Bosco Network, encarregada de donar resposta a les situacions d’emergència i el protocol amb la recollida de fons destinats a l’ajuda d’emergència i la reconstrucció de les zones més devastades. A més, juntament amb la resta d’ONGD salesianes que conformen aquesta Federació, estan canalitzant tota la informació que arriba a través de les comunitats de salesians presents al país per tal d’establir les prioritats que s’han d’atendre en els propers mesos.

En aquests moments s’estan coordinant els Salesians amb les Filles de Maria Auxiliadora per tal d’assistir a la població el més coordinada i ràpidament possible. Es treballa amb el govern en tasques específiques i amb altres organitzacions religioses per portar els materials de fora del país.

Per la seva banda les tasques d’emergència estan sent liderades pel pare Jijo John, de la província de Calcuta, i l’equip d’emergència s’ha desplaçat als pobles veïns per distribuir menjar i plàstics per fer refugis i tendes de campanya.
 
El Govern nepalès xifra en més de 7.000 les persones mortes i en més de 9.000 les ferides. Les tasques d’atenció a l’Emergència al Nepal dutes a terme per l’Equip de Rescat Don Bosco (Salesians) s’estan organitzant en tres fases. Atenció immediata a les necessitats bàsiques del major nombre de persones possibles (aigua, menjar, …) i distribució de material provinent d’altres agències d’ajuda. Facilitar tendes i menjar de forma continuada per a 500 famílies. En una fase posterior, tasques de reconstrucció i construcció, així com formació per al jovent en atur.

Segons l’Agència de Notícies Salesiana, la llarga sèrie de moviments que des del passat dissabte 25 d’abril, va colpejar al Nepal i va devastar la part central del país. Els Salesians i les Filles de Maria Auxiliadora no han patit danys i  ja es troben treballant per fer front a l’emergència.
 
Les rèpliques han causat també allaus en els pics de la serralada de l’Himàlaia, que han afectat diverses expedicions d’alpinistes. Katmandú, la capital, és la ciutat més afectada, però el dany afecta 30 dels 70 districtes que conformen el país. Més enllà de les persones mortes i ferides que augmenten cada hora, el terratrèmol va deixar a famílies senceres sense llar, que s’enfronten a un clima molt dur amb pluges imminents, en un país densament poblat i molt pobre, amb 27 milions d’habitants -la meitat dels quals són menors-.
 
Les operacions de rescat i socors estan en curs i continuen sense parar, amb l’ajuda també d’expedicions humanitàries de diversos països.

També et pot interessar …