30 abril 2015


"Jóvenes y Desarrollo" ha posat a la disposició de totes aquelles persones que desitgen col·laborar en les tasques d’emergència dels Salesians de Nepal un número de compte per a donatius:

ÉS56 0075 0001 8106 0090 0300

El Govern nepalés xifra en 5.000 els morts i en més de 9.000 els ferits. Les tasques d’atenció a l’Emergència a Nepal duta a terme l’el Equip de Rescat Don Bosco (Salesians) s’estan organitzant en tres fases. Atenció immediata a les necessitats bàsiques del major nombre de persones possible (aigua, menjar,…) i distribució de material provinent d’altres agències d’ajuda. Facilitar tendes i menjar de forma continuada per a 500 famílies. En una fase posterior, tasques de reconstrucció i construcció, així com formació per a joves aturats.

Segons l’Agència de Notícies Salesiana, la llarga sèrie de moviments que des de dissabte passat 25 d’abril, va colpejar a Nepal i va devastar la part central del país. Els Salesians i Filles de María Auxiliadora no han patit danys i es ja es troben treballant per a fer front a l’emergència.
 
Les rèpliques han causat també devessalls en els becs de la serralada de l’Himàlaia, que han afectat a  diverses expedicions d’alpinistes. Kàtmandu, la capital, és la ciutat més afectada, però el dany afecta a 30 dels 70 districtes que conformen el país. Més enllà dels morts i ferits que augmenten cada hora, el terratrèmol va deixar a famílies senceres sense llar, que s’enfronten a un clima molt dur amb pluges imminents, en un país densament poblat i molt pobre, amb 27 milions d’habitants – la meitat dels quals són xiquets.
 
Les operacions de rescat i socors estan en curs i continuen sense parar, amb l’ajuda també d’expedicions humanitàries de diversos països.

També et pot interessar …