29 abril 2015

En aquesta ocasió es va expressar així el Summe Pontífex presentant la figura del nou beat: "La seva vocació va néixer de la trobada amb l’apòstol dels joves, del que es va iniciar personalment en el camí de la formació religiosa i sacerdotal. Emular les virtuts i les característiques espirituals de tal manera que va ser anomenat la seva "imatge viva". Cremava d’amor per l’Església i va promoure el compromís per construir entre els pobles amb una genuïna mobilització missionera, tot i ser molt jove.

Conscient de la importància dels laics, es va fer càrrec de l’organització i la formació espiritual, seguint criteris moderns. L’oratori femení dirigit per ell amb les Filles de Maria Auxiliadora de Torí, es va convertir en un centre d’intensa vitalitat eclesial amb associacions religioses, culturals, socials i recreatives. Va ser l’ambient fervent de fe que va fer florir el que dóna lloc a un grup de ‘vida consagrada al món’, desenvolupat avui en sòlid Institut laic, les ‘Voluntàries de Don Bosco’.

Don Rinaldi va ser sobretot incansable promotor de la gran Família Salesiana, en els seus diferents grups, i va treballar perquè ella es desenvolupés sempre com a vàlida, coordinada i dúctil força per a l’educació cristiana dels joves i de les classes populars ".

Nascut el 1856 a Lu Monferrato a Alessandrino, Felipe Rinaldi va conèixer a Don Bosco des de nen al col·legi de Mirabello. Es va convertir en sacerdot el 1882 i mestre de novicis, va ser enviat a Espanya on es va convertir en inspector i va contribuir al desenvolupament de la presència salesiana a terra ibèrica. Com a Vicari general de la Congregació va donar impuls als Cooperadors, a la pastoral vocacional, va instituir les federacions mundials d’exalumnes i alumnes, va estar atent al món del treball. Va donar suport a les Filles de Maria Auxiliadora i entén el paper de les "Zelatrici", les futures "Voluntàries de Don Bosco".

El 1922 va ser triat III successor de Don Bosco. Va morir el 5 de desembre de 1931 a Torí. Va tenir l’alegria de veure la beatificació de Don Bosco el 2 juny 1929.

 

També et pot interessar …