29 abril 2015

Entre els dies 19 i 25 d’abril, un grup de vint-i-sis salesians de les dues inspectories d’Espanya ha participat en la tanda d’Exercicis Espirituals que se celebra anualment en els llocs salesians del Piemont.

Comandats pel secretari de la Inspectoria Maria Auxiliadora, Rosendo Alabau, que ha fet les vegades d’avesat guia i de predicador, els exercitants han seguit les petjades i el camí espiritual de sant Joan Bosco, des de la seva infància a I Becchi, Moncucco, Castelnuovo i Morialdo, fins a la seva adultesa a Torí, sense oblidar els deu anys decisius de l’adolescència i primera joventut a la ciutat i al seminari de Chieri.

Si bé qualsevol visita a la terra de Don Bosco deixa empremta, aquesta tanda d’exercicis tenia un gust especial. L’efemèride del bicentenari es deixava notar per tot arreu. Fins i tot en la visita que els exercitants van poder realitzar al Duomo de Torí, on -de manera extraordinària amb motiu de l’aniversari del sant turinés- s’exposava el Llençol Sant que va cobrir el cos del Senyor en el sepulcre.

També la casa mare de Valdocco bullia de festa. Allà, davant l’altar que custodia les relíquies del Pare i Mestre de la joventut, i sota la mirada de la més bella Auxiliadora, sortida del pinzell de Lorenzone, els salesians van renovar la seva professió religiosa i la seva opció preferencial pels joves més pobres, allà on cadascú viu i s’esforça per fer viu diàriament l’esperit i la missió de Don Bosco.

També et pot interessar …