28 abril 2015

Amb motiu del Bicentenari del naixement de Sant Joan Bosco, els alumnes entre 3r de Primària i 1r d’ESO del Col·legi Salesià "Torres Silva" de Jerez de la Frontera participen en l’experiència Cantania.
 
Cantània és un projecte de cantata contemporània participativa per a escolars, adreçat a alumnes entre 8 i 13 anys. Al llarg de tot el curs escolar assagen les cançons, les coreografies i preparen les seves atrezzos amb l’ajuda dels seus professors a classe. Els participants finalment canten en un gran espectacle acompanyats de 14 artistes professionals: orquestra de 10 músics, actors, cantants lírics i director musical. Dissenyat i produït pel servei educatiu de L’AUDITORI de Barcelona, ??que aquest any 2015 ha complert 26 Anys des del seu naixement. Des de Barcelona, ??creua tota la Inspectoria Maria Auxiliadora fins a arribar a Sevilla, encara que des de l’any 2004 creix per Madrid, Valladolid, Salamanca, Saragossa, Alcanyís, Caracas, Mèxic DF, Mainz, Bremen, Brussel·les, i des de fa 2 anys està a Andalusia promogut per la plataforma pasionporlamusica.org

És un projecte obert, integrador i inclusiu, per això participen tots els alumnes de la classe. En la passada edició van comptar amb més de 45.000 participants a Espanya. A Sevilla han participat ja més de 3.500 nens de la província de Sevilla i Cadis.

Els valors que transmeten cadascuna de les obres i la seva qualitat musical són els dos aspectes més valorats. Cantània està ideat per al desenvolupament creatiu i social de l’alumne, encara que per la qualitat artística i la implicació personal que suposa, s’aconsegueix un gran impacte tant sobre els nens com sobre les seves famílies i fins i tot sobre el sistema educatiu.
 
Entre els principals objectius i beneficis cal destacar:

* Ajuda als nens a familiaritzar-se amb la música ia estimar-la, actuant com a agents partícips actius.
* S’augmenta l’autoestima, la superació, el treball en equip, la disciplina, el respecte a l’altre.
* Aconsegueix la integració de comunitats socials diferents en compartir l’experiència amb altres col·legis.
* Sobre a diferents col·lectius de professionals de la música al públic jove.
* Obre els escenaris i les sales de concerts al públic no professional.

Aquest any la temàtica gira entorn del Mar Mediterrani: "Un món entre dues terres". Un tema molt actual, malauradament per les diferències entre els continents, on també es narra i se li canta a la riquesa d’un mar que reuneix tanta vida, un gresol de cultures, pobles i ciutats, vist des del punt de vista d’un nen africà immigrant, que mai s’ha topat amb la immensitat del mar.

Aquest projecte està produït per l’Auditori de Barcelona, ??promogut i difós a Andalusia per la Plataforma Passión por la Música, on col·laboren els Conservatoris Professionals Cristóbal Morales i Francisco Guerrero de Sevilla, el Col·legi del Centre Anglès del Puerto de Santa María, Educomúsica, la Escolania Maria Auxiliadora i l’Escolania de Tomares, amb el patrocini de Cajasol i la SGAE.

El concert es desenvoluparà en el "Teatro Auditorio Riberas del Guadaíra", a la localitat sevillana d’Alcalá de Guadaíra, el diumenge 14 juny 2015 a les 12:00, i dirigit pel director de l’Escolania Maria Auxiliadora de Cádiz, D . Antonio Hernández Asencio, antic alumne salesià i actualment professor del Col·legi Maria Auxiliadora de Cádiz.
 

També et pot interessar …