24 abril 2015


El 19 d’abril l’Associació de Salesians Cooperadors de Cartagena continuant amb el seu projecte, iniciat l’any passat, va organitzar la segona ‘Vetlada Solidària’ amb la finalitat de col·laborar amb la comissió d’Inclusió Social de l’obra salesiana.

L’acte celebrat en el local social dels salesians tenia com a objectiu recaptar fons per a la realització del primer campament urbà de Cartagena que pretén donar resposta a la inquietud i preocupació per oferir a xiquets i joves en risc d’exclusió social una alternativa al temps lliure en el mes d’agost, quan hi ha menys ofertes educatives.

Els destinataris del projecte són xiquets d’edats compreses entre 6 i 13 anys d’edat, d’un nivell socioeconòmic mitjà-baix i de manera especial però no exclusiva, emigrants.

Per a la celebració de l’esdeveniment es va comptar amb els regals i aportacions que van donar desinteressadament signatures, establiments i particulars del barri dels Dolors i de Cartagena ciutat.

La vetlada va començar amb la presentació de la Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás i va continuar amb una exposició gràfica de la regió, com a exponent alt a Espanya de famílies, joves, xiquets i immigrants en zones i situació de risc d’exclusió social.

En la Casa Salesiana de Cartagena, la Comissió d’Inclusió Social potencia el treball en xarxa de totes les persones i grups de l’àmbit salesià que estiguen sensibilitzades per la intervenció directa amb xiquets i joves en risc. Treballa amb altres entitats en xarxa com l’ajuntament de Cartagena, Càrites, l’Associació Alraso i altres centres educatius de la zona.

FISAT és una entitat sense ànim de lucre que promou els projectes d’acció social dels Salesians de la Inspectoria de María Auxiladora en la Comunitats de Múrcia, València i Aragó. Els seus objectius són prevenir, educar, promocionar la integració social de xiquets, adolescents, joves, immigrants i famílies pertanyents a sectors en situació de risc o en règim d’exclusió social i promoure el voluntariat social i educatiu.

També et pot interessar …