20 abril 2015

La capital avilesa ha rebut, durant els dies 13 al 16 d’abril, a un grup de 20 joves Salesians provinents de diferents punts d’Espanya. La trobada, animat per Don Pascual Chávez, Rector Major emèrit de la Congregació Salesiana, ha tingut com a seu la Universitat de la Mística i ha aprofitat formativament la celebració del V Centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús.

Dividit en tres grans blocs de treball, "La conversió espiritual, la conversió fraterna i la conversió pastoral", les jornades han ajudat els joves religiosos de Don Bosco a aprofundir en la seva pròpia vocació i missió. El punt de partida de tota la reflexió s’ha centrat l’atenció en els seus primers anys com professos perpetus i joves sacerdots.

Els objectius de la trobada del "Quinquenni", terme amb què es coneix aquesta trobada de germans joves en l’argot formatiu de la Congregació, han promogut la comunicació, la convivència, la reflexió i la celebració de la fe entre els joves religiosos, els seus delegats provincials de formació -Ángel Asurmendi i Samuel Segura, el delegat nacional de formació -Miguel Ángel Álvarez i el dinamitzador de la trobada -el mexicà Pascual Chávez- Rector Major emèrit dels Salesians i IX Successor de Don Bosco.

El programa d’aquestes jornades ha propiciat l’acostament a la vida i obra de la Santa d’Àvila per part dels joves Salesians, que van poder visitar els llocs teresians -el Monestir de l’Encarnació, la Casa de la Santa, el Convent de San José -, i les seus que alberguen a Àvila la mostra de "Les Edats de l’Home" -organitzada per la Fundació Las Edades del Hombre i la Junta de Castella i Lleó-.

Unes jornades formatives que, en ple any de celebració del Bicentenari del naixement de Don Bosco, beuen dels orígens carismàtics, per respondre a les realitats dels joves del present i somiar amb ells un futur més just i més humà … un món més en Déu.

Fotografia: Pablo Álvarez

També et pot interessar …