2 abril 2015

Quatre nous Superiors – P. Joseph Nguyen Van Quang, Inspectoria del Vietnam; P. Godofredo Atienza, Inspectoria de Filipines Sud; P. Charles Saw Lwin Thi Han, Visitaduria de Myanmar; P. Virgilio Da Silva Do Carmo, Visitaduria d’Indonèsia-Timor Est – i un inspector a més de mig mandat – P. Pablo Prasert, Superior de Tailàndia – han passat una setmana (25 a 31 de març) a la Casa Generalícia, per invitació del Rector Major.
 
Per, P. Václav Klement, Conseller per a la regió d’Àsia Est-Oceania
 
Durant aquest temps van tenir la possibilitat de pregar amb la comunitat de la Casa Generalícia i passar temps amb el Consell General: presents en aquests dies a Roma tots els consellers dels Sectors (Formació, Pastoral Juvenil, Comunicació Social, Missions i Economia), el Rector Major, Don Ángel Fernández Artime, i el seu Vicari.
 
La raó principal d’aquesta invitació era el desig del Rector Major de fer un acompanyament més personalitzat als 90 Superiors de les Inspectories i Visitaduries de la Congregació.
 
Es tracta d’un nou esquema adoptat, que es compon d’aquesta primera trobada personal, útil per al coneixement mutu i el compartir de les principals directrius que s’ofereixen al nou Superior, basat en el coneixement de la seva Inspectoria fruit de les consultes o de l’estudi en el Consell General de les Visites Extraordinàries. La segona trobada amb el Rector Major està prevista durant els 10 dies del curs per als nous inspectors (normalment programat 12 mesos després de l’inici del mandat), i és seguit per la trobada amb cada Superior i el seu Consell en les Visites de Conjunt a les diferents regions. Finalment, la quarta trobada personal es durà a terme a mig mandat del sexenni dels Superiors, amb una avaluació conjunta.
 
Aquesta nova forma d’acompanyar de més a prop és oficialment segellada amb un "full de ruta", un pla de treball per al nou inspector i el seu Consell, en general format per 12 punts, que es lliura personalment al Superior al final de la seva primera trobada .
 
En general, els consellers Regionals participen d’aquestes jornades i els Superiors tenen col·loquis de 2 hores cada un amb el Rector Major, el seu Vicari i els altres cinc consellers de Sector. Es tracta de treballs molt intensos i fructífers.

 

En aquesta ocasió, atès que a la Casa Generalícia estaven reunits la meitat dels superiors de la regió d’Àsia Est-Oceania, també es van discutir algunes iniciatives inter-inspectorials i activitats d’ajuda mútua; i considerant també que casualment en els mateixos dies, el Consell General es dedicava a l’estudi de la regió, la sinergia de coneixements i trobada, es van aprofitar les dues activitats.

També et pot interessar …