27 marzo 2015


El delegat inspectorial de Pastoral Juvenil, Francisco José Pérez, va visitar Saleisans Cartagena des de la vesprada del dilluns 23 de març fins al matí del dimecres 25. Va compartir amb la comunitat una reflexió sobre el Quadre Fonamental de la Pastoral Juvenil, va estar visitant les instal·lacions de la nostra casa salesiana de Cartagena, va poder saludar i intercanviar unes paraules amb els responsables de la coordinació pastoral del col·legi, va poder participar de l’eucaristia del dia 24 en la parròquia i finalment va tenir una trobada amb els animadors del centre juvenil Áncora.

El centre juvenil Áncora està celebrant aquest curs el seu 25º aniversari. En aquests moments l’equip de monitors i premonitors, acompanyats per la comunitat salesiana i la coordinació de pastoral juvenil de la Inspectoría, es troba en un procés de reflexió que haurà de desembocar en una renovació de les estructures i organització del centre juvenil.

L’objectiu és adequar el treball de l’equip d’animadors a la realitat que vivim, valorant el bé que es fa, revisant el que ha quedat caducat i créixer en qualitat a lloa hora d’intervenir educativament amb els xiquets, adolescents i joves; i d’altra banda, créixer com a comunitat educativa en identitat cristiana i salesiana.

En aquest sentit, les paraules de Paco Pepe convidaven a fer camí, a participar com a animadors del centre juvenil no com "entretenedors", sinó com a membres de la comunitat, cridats a caminar al costat dels xiquets i joves cap a un model de felicitat basat en l’estil de vida de Jesús i el seu Evangeli. Est és el millor homenatge que es pot fer en enguany del 25 aniversari del centre juvenil i del Bicentenari del naixement de Don Bosco.

També et pot interessar …