26 marzo 2015

El passat 25 de març, a la Sala de Premsa de la Santa Seu, va tenir lloc la conferència de premsa per presentar la pròxima exposició del Sant Sudari, que tindrà lloc del 19 d’abril al 24 de juny, coincidint amb el Bicentenari del naixement de Don Bosco. Per aquesta raó s’ha programat el viatge del Papa Francesc a Torí per als propers 21 i 22 de juny per venerar el Sant Sudari i honorar al sant dels joves.

Per a la Família Salesiana el moment més important de la visita serà la trobada amb el Papa a la Basílica de Maria Auxiliadora, que es preveu durant la tarda del diumenge 21 de juny. Provinent del Santuari de la Consolata, el Sant Pare arribarà al voltant de les 15:00 hores a la basílica, específicament per trobar-se amb els Salesians, les Filles de Maria Auxiliadora, joves educadors i animadors dels oratoris. El programa també inclou les breus salutacions de Don Ángel Fernández Artime, Rector Major dels Salesians, i Sor Yvonne Reungoat, Superiora General de les Filles de Maria Auxiliadora, i un discurs del Papa.

No obstant això tot el programa del viatge toca de prop el món salesià – i no podia ser d’altra manera, a Torí, en l’Any del Bicentenari -. Diumenge 21, el Papa dinarà amb els interns de la presó de menors "Ferran Aporti" – que des de la inauguració el 1845, ha tingut gairebé tots els seus capellans Salesians, i en la qual actualment treballa el P. Domenico Ricca, SDB.

I a la tarda, després de la visita a la Basílica de Maria Auxiliadora i una parada a l’església del Cottolengo, el Papa viatjarà a Piazza Vittorio per a la trobada amb els nois i els joves participants en el "Happening dels Esplais i dels joves ", organitzat conjuntament per la Pastoral Juvenil diocesana i Salesiana. Es tracta d’una "mini-Jornada Mundial de la Joventut", pensada per acompanyar els joves a descobrir una de les característiques del carisma salesià, la passió educativa, i s’articularà amb motiu de la visita del Papa (19-20-21 de juny). El programa detallat i les informacions per inscriure estan disponibles a “Turin For Young”.

"El viatge del Papa, com l’Exposició completa, també es caracteritza com un agraïment pel do del ‘sant dels joves’ i pel servei que la Família Salesiana segueix exercint a Torí i a tot el món en els camps de l’educació , la missió, l’esport i la comunicació. el Papa Francesc estarà a Valdocco el 21 de juny, però en els 67 dies de l’Exposició, els fills de Don Bosco, torinesos i pelegrins, estaran amb nosaltres per viure l’experiència del Sant Sudari ", va dir Mons. Nosiglia, Arquebisbe de Torí, durant la presentació.

A la roda de premsa també es va informar que ja hi ha 850.000 reserves; i es va presentar la guia per als pelegrins al Sant Sudari, que conté no només informació pràctica i aprofundiments històriques i científiques, sinó també el significat de la proposta de l’Exposició, en general, i en particular de l’Exposició de 2015, relacionada amb el Bicentenari del naixement de Don Bosco.

També et pot interessar …