25 marzo 2015

El passat divendres 20 de març, dues de les àrees de la Plataforma d’Educació Social (PES) de Salesians Mataró, la de Joves i la de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC), han fet la seva jornada solidària per recaptar fons i ajudar a tirar endavant el projecte “Escola per a tothom” que enguany ha apadrinat la delegació de l’ ongd VOLS – Voluntariat Solidari a la ciutat de Cinkassé, al nord del Togo.

Es tracta d’un petit gra de sorra, res gaire espectacular en relació als diners recaptats, però una manera de fer veure als nostres joves que les realitats que es donen arreu del món no són gens igualitàries ni pel que fa a les oportunitats ni pel que fa a les condicions de vida.

Treballem amb joves que viuen realitats semblants en el nostre entorn més proper i amb molts joves que procedeixen de realitats molt semblants a la del projecte apadrinat, amb la qual cosa ha estat fàcil tot el treball previ de sensibilització. Una petita presentació del projecte apadrinat, amb fotografies de Cinkassé i situant Togo dins del mapa d’Àfrica, explicant què és VOLS i quins són els seus objectius i, en especial, fent referència a la paraula solidaritat i el seu significat avui dia, ha estat suficient perquè els nostres joves entenguessin la jornada d’avui.
 
Ha estat un matí distret, on 4 grups diferents s’han relacionat i han participat activament del que els hem proposat. I aquest és precisament el més interessant i el que més ens omple: poder conviure un matí sencer, compartint una estona distesa, xerrant i escoltant el que els joves tenen dins seu i el que volen compartir amb nosaltres. Un matí on la relació jove – educador/a s’ha escurçat i ens han donat l’oportunitat d’arribar a ells des d’una altra mirada….així com també esperem que ells s’hagin atansat a nosaltres sense cap recança…

També et pot interessar …