25 marzo 2015


El Marchabosco 2015 ha tingut lloc del 20 al 22 de març, se celebra des de 1989 i enguany ha tingut la seua base per primera vegada en Salesians Cartagena.

L’objectiu d’aquesta trobada és que els joves facen camí junts, i pel camí reflexionen sobre les seues vides. Dividits en nivells van recórrer, el Parc Natural de Calblanque, la Muntanya de les Cendres, i els més majors van pujar al fort de Sant Julián i després van ser a platja de Cala Cortina.

Entre joves, animadors, salesians i col·laboradors, 220 persones dels centres i associacions juvenils de la Comunitat Valenciana, Murcia i Zaragoza, han participat en el Marchabosco 2015 sota el "200 anys i +" fent referència al bicentenari: com a agraïment per la figura de Don Bosco, i com a compromís de continuar en el seu camí.

La casa salesiana de Cartagena es va bolcar en l’acolliment d’aquesta trobada, posant totes les instal·lacions a disposició. Els salesians cooperadors es van encarregar del menjar i la intendència, mentre que els joves del Centre Juvenil Áncora van preparar els itineraris i van gestionar els transports i les estades. La comunitat salesiana també va estar molt present i atenta en cada detall.

Segons afirma el salesià coordinador de Pastoral Juvenil de la zona centre de la inspectoria, Pablo Gómez, encara que la trobada va començar passat per aigua, “els joves van posar al mal temps bona cara i van realitzar les activitats a l’interior dels locals de l’obra”.

El dissabte va clarejar un dia estupend per a caminar: una mica de vent, alguns núvols que tapaven de tant en tant el sol. “Gaudim dels paisatges, perquè les marxes transcorrien moltes vegades al costat mateix del mar, i l’ambient estava molt net i buidat” explica el coordinador.

El diumenge, la trobada va concloure sota un sol radiant, amb una eucaristia en la Parròquia María Auxiliadora, en un ambient de serena reflexió i molt animat en els cants i en la participació.
“Un ambient estupend entre participants i animadors, les ganes de col·laborar, la implicació en els moments de grup, i l’alegria en els moments festius, van anar els elements més destacables d’aquest Marchabosco 2015”, conclou el coordinador.

Les Trobades d’Itinerari proposats als joves de la zona centre de la Inspectoria es realitzen des de fa més de trenta anys. El primer d’ells, la trobada Amics està dirigit a xiquets de tercer de Primària a segon de Secundària. El segon, és el Marchabosco, dirigit a joves de tercer de Secundària a segon de Batxillerat i finalment el Campobosco dirigit a joves des de segon de Batxillerat. Un jove es pot unir a aquestes trobades en qualsevol moment, sense necessitat d’haver participat en els anteriors.

MÉS FOTOS

 

També et pot interessar …