24 marzo 2015


Precisament en els dies en què un atac terrorista marcava la vida pública de Tunísia, la Congregació Salesiana va reiterar el seu compromís d’estar present al costat dels joves i continuar treballant per la seua educació. La congregació salesiana, està en procés d’assumir l’adreça del centre educatiu "École Secondaire Lliure" de Tunísia, que pertany actualment als Pares Marianistes.

Per a anar concretant el traspàs, del 15 al 18 març va arribar a Tunísia Giuseppe Ruta, superior dels salesians "Itàlia-Sicília", i  responsable de la presència salesiana a Tunísia.

El 16 i17 de març l’inspector també va participar per primera vegada que l’Assemblea General de la Conferència de Superiors Majors i Delegats de Tunísia (COSMADT) que congrega a tots els Superiors de les congregacions presents a Tunísia. A aquesta assemblea també va assistir Llario Antoniazzi, arquebisbe de Tunísia,  que dirigint-se als presents els va qualificar  de "pioners en la vinya del Senyor", i  part integral  de l’Església – en algunes àrees són l’única presència cristiana – i testimonis disposats a mostrar la cara bona i benèvola de Crist en el context musulmà.

El 18 de març, amb la presència de l’arquebisbe altres autoritats eclesiàstiques, els Salesians i dels Marianistes, es van determinar els temps,  els termes i condicions de la cessió de la gestió i animació de ESL, en la qual els marianistes treballen des de fa més de 100 anys.

Actualment els salesians compten amb una sola obra a Tunísia, en Manouba, és una escola Educació Primària i un oratori juvenil.  En el país estan presents també les Filles de María Auxiliadora, que animen a una escola en la capital i un altre centre educatiu en Menzel Bourguiba, a uns 60 km. de Tunísia.

També et pot interessar …