16 marzo 2015

El passat dimarts 10 de març es va dur a terme l’homenatge al salesià don Luis Hernández després de 23 anys de servei pastoral a la parròquia del barri de San Basilio a Córdoba.

En un acte molt emocionant es va reconèixer la trajectòria del "Father", com es coneix afectuosament a aquest salesià nascut el 23 d’octubre de l’any 1921 en el petit poble de Tejeda, Gran Canària.

Amb tan sols 11 anys i de la mà de D. Antonio Espinosa va trepitjar per primera vegada un col·legi salesià, el de Santa Catalina, a Las Palmas. Estant a l’escola li va dir al seu pare que volia ser salesià i ell li va dir que no podia enviar-lo a la Península. Llavors, Luisito li va contestar que si no li deixava anar ingressaria al seminari, que ell volia ser sacerdot.

Des de Las Palmas un vaixell el portaria fins a Cádiz i d’aquí a Montilla (Córdoba), on va fer tres anys d’estudis. El 1936, estant a 3r de Batxillerat, va agafar la guerra a Ronda (Màlaga) durant dos mesos, on va contactar amb els màrtirs salesians d’aquella ciutat. De Montilla va passar a San José del Valle, a la província de Cádiz, on va fer el noviciat durant el curs 1937-1938. D’aquells vint novicis que van començar tan sols sobreviu ell. Estudia Teologia al Estudiantat de Carabanchel Alto, Madrid, des de 1943 fins a 1947.

Ordenat sacerdot el 22 de juny de 1947, és enviat a Tenerife per un mes i està nou anys de catequista. D’aquí va fer d’administrador a Santa Catalina, a Las Palmas. Després d’un any, torna a Tenerife, on està d’administrador (prefecte) per 6 anys.

De Tenerife passa destinat a Guia, on passa un any de confessor i tres de director. És destinat al col·legi de Teror, on hi ha un any de director.

El curs 1968-69 és enviat al Regne Unit a perfeccionar l’anglès i on obté el títol per la Royal Society. D’Anglaterra ve a Priego de Córdoba, on treballa cinc anys com a professor d’anglès, obtenint el primer any el títol de Batxiller en Anglès per a la Universitat de Granada. Ha seguit anant a Anglaterra durant trenta anys tots els estius a substituir en vacances en una parròquia.

Torna a Tenerife el 1964, on està de professor d’anglès per dos anys. De tornada a la Península és destinat al col·legi San Francisco de Sales de Córdoba, on porta ja 38 anys i aquesta és la seva residència fins al dia d’avui.

 

També et pot interessar …