12 marzo 2015

La casa salesiana de Jaén, en línia amb el missatge transmès per l’Inspector Cristóbal López en començar el Bicentenari, s’ha submergit en la tasca "de fer monuments vius per recordar a Don Bosco". Per a això, entre les seves activitats, ha organitzat diverses trobades amb antics alumnes salesians que en l’actualitat es troben a la presó, en una idea que sorgeix en la trobada mantinguda entre aquests interns i el salesià Pepe González, que exerceix com a capellà de la Presó Provincial de Jaén.

Són diversos els actes que s’han programat fins a la data la presó entre els quals destaquen la col·locació d’un cartell de Don Bosco a la Capella del centre i el record, dins de l’Eucaristia del 31 de gener, de l’escena de la pel·lícula del sant italià en què visita la presó de Torí. Un moment emotiu en què es va poder descobrir en el rostre dels presents algunes llàgrimes.

D’altra banda, el passat 9 de març, va tenir lloc una trobada d’educadors de la Fundación Proyecto Don Bosco amb reclusos que han participat en alguns dels projectes que la Fundació salesiana realitza a la província de Jaén. Un moment de trobada durant una mica més d’una hora, en què van compartir abraçades i records del passats. "Va entrar en joc una cosa tan important com és el llenguatge del cor. En aquest llenguatge immediatament ens vam entendre. No es notava el pas del temps, sonava a alguna cosa actual", explicaven alguns dels participants.

També està programada la visita de l’Inspector Cristóbal López per a la celebració de l’Eucaristia a la presó durant els dies en què es dugui a terme la visita canònica a la ciutat de Jaén.

També et pot interessar …