2 marzo 2015

A l’Espanya del segle XXI un de cada 4 infants és pobre. Aquesta realitat conviu en una ciutat com Barcelona, en la que en certs barris moltes famílies viuen una realitat de pobresa i exclusió que porta a molts infants i joves a viure al límit.

Veure el reportatge   

Aquest documental titulat “Un de cada 4” del programa 30 minuts ens apropa a aquest dia a dia en el que moltes famílies desesperades no tenen per menjar, ni comprar el material escolar als seus fills, ni recursos per portar-los de colònies, etc. Famílies que es veuen desnonades i sense possibilitat de trobar feina per portar ingressos a casa i sortir d’aquesta espiral que els aboca a l’exclusió social. 
 
En el reportatge, apareix la plataforma social dels Salesians de Martí – Codolar, al barri de la Clota de Barcelona, i com des dels seus projectes s’intenta ajudar als infants i joves més vulnerables i a les seves famílies. En Raúl Lerones, director de la plataforma social i de la Fundació Magone – Acció Social dels Salesians, explica en el reportatge “els problemes psicològics i l’estrès que viuen els usuaris del centre i com aquesta situació d’exclusió límit pot repercutir en el seu futur si no es prenen mesures transversals, des de l’administració, entitats socials i població civil perquè això canviï”.

També et pot interessar …