2 marzo 2015


Aquest curs de capacitació professional impartit per la Fundació Ángel Tomás (FISAT) de la Inspectoria, s’emmarca en el projecte d’Itineraris d’Inserció sociolaboral finançat pel Fondo Social Europeu, i està dirigit al col·lectiu de persones immigrants en situació de desocupació.
El curs d’Ajudant de Cuina que va tenir inici el 9 de febrer i que finalitza l’1 d’abril, dóna resposta a una demanda de formació i orientació laboral per a obrir nous itineraris professionals i possibilitar l’accés al mercat laboral dels i les participants.
Els alumnes i alumnes són un grup de quinze persones, provinents de diferents països del continent africà (el Marroc, Mali i Nigèria). El curs es divideix en dues parts formatives. En la primera part, els/as alumnes/as aprendran a manejar-se en una cuina professional – cuinant entrants, primers i segons plats, postres, etc. – i a conèixer i prevenir riscos laborals en una cuina. En la segona part del curs es dedicaran a la formació i orientació soci laboral i a la cerca activa d’ocupació.
El 19 de febrer Segon García, Coordinador de Plataformes Socials de la *Inspectoría María Auxiliadora de la Regió de Múrcia, Comunitat València i Aragó, Encarna Durán,Tècnic d’Inserció Laboral, van visitar el curs d’Ajudant de Cuina a Cartagena.

El formador del curs, immigrant també d’origen bosnià, coneixedor en profunditat de la situació de vulnerabilitat en la qual es troba aquest col·lectiu, guia al grup d’una forma motivadora i propera. El formador fa que se senten acollits en un clima familiar durant les quatre hores diàries que dura el curs, manifesta que el grup està tan motivat que fins i tot arriben més de mitja hora abans de l’inici per a estar preparats… El seu ensenyament se centra en la manipulació aliments i l’elaboració d’una cuina acaronada, cuidada i amb una base tradicional. En les seues paraules, “com si fóra la de la nostra àvia, però amb un toc actual”.
Cada dia, al final de la jornada, s’acaba amb una degustació dels productes elaborats. Est és un moment de compartir experiències i somriures abans de netejar a fons tota la cuina i arreplegar als seus fills/as, que esperen jugant i aprenent en la *ludoteca que es posa al servei dels/as alumnes/as amb menors al seu càrrec. Per a després anar-se descansar i a recuperar forces de cara al següent dia.
Les persones participants en el curs afirmen estar aprenent molt amb el seu formador, i aquest està molt content amb el rendiment dels seus alumnes i alumnes.

També et pot interessar …