23 febrero 2015

Enguany els alumnes de Salesians San José Artesà juntament amb els seus docents, participaran novament amb el Projecte Picudo en la Shell Ecomarathon, competició internacional que s’estructura per continents (Europa-Àfrica, Àsia i Amèrica) que se celebrarà en Rotterdam (Holanda). L’objectiu principal d’aquesta competició consisteix a dissenyar i construir un vehicle que recórrega la màxima distància possible amb tan sols un litre de gasolina. L’altre objectiu, “sens dubte és el plus formatiu que significa per als xics en manera d’experiència, no solament professional eminentment pràctica, sinó humana en conviure durant una setmana en un ambient multicultural i prurilingue, ja que es donaran cita més de 3.000 joves de tota Europa i Àfrica” expliquen els organitzadors.

La participació dels alumnes va començar a principi de curs amb els treballs de disseny del prototip i elaboració de motles, per a la fabricació posterior del xassís, alhora que altres membres de l’equip comencen amb els treballs de preparació del motor així com el sistema elèctric i de frenat de tot el vehicle; en definitiva és elaborar un cotxe partint de simplement una idea.

Enguany participen 15 alumnes que cursen diferents cicles formatius de grau mitjà (carrosseria, electromecànica, mecanitzat, electrònica i administratiu). Açò és de destacar ja que en la competició, la majoria dels equips està format per alumnes d’Instituts de Grau Superior, Instituts Tecnològics i Universitats, tant civils com a militars. Els acompanyen els professors, Jesús Manzanera i Carlos Berenguer, el primer d’ells es dedica a tota la qüestió tècnica del projecte, mentre que el segon s’encarrega de la part de gestió i comunicació del mateix.

“La il·lusió i alegria amb la qual viuen el projecte és un dels elements essencials per a poder-ho portar a bon terme, ja que açò es reflecteix en un gran ambient de treball en equip el que resulta de summa importància, per ser un bona motivació per a molts dels seus companys del centre” expliquen.

A més, compten amb el respatler i ajuda de tot el centre, començant per la pròpia comunitat salesiana i claustres de professors de tots dos col·legis radicats a Elx i és que des d’un inici es va plantejar com un projecte de tot el centre sent partícips del mateix el conjunt dels alumnes.

L’any passat van participar per primera vegada, tant en la proves d’entrenament realitzades a València en el Circuit Ricardo Tormo de Xest, com en la competició realitzada en Rotterdam (Holanda) en un circuit urbà creat per a l’ocasió. La vasta experiència collida en aquesta edició és el que ha permès als alumnes definir el projecte d’enguany, introduint importants millores tècniques al mateix, redissenyant el xassís per a la seua fabricació íntegra en fibra de carboni, aplicant materials que habitualment s’utilitzen en Fórmula 1 així com en la indústria aeronàutica o incorporant un motor Profunda que hauran d’adaptar per a ser regulat per un nou sistema elèctric molt més eficient.

 

També et pot interessar …