18 febrero 2015

Un any més, alumnes de 4t d’ESO de Salesians Sant Vicenç participen conjuntament amb alumnes d’altres instituts de Sant Vicenç dels Horts, Gavà, Castelldefels, Sant Just Desvern, El Prat del Llobregat i Viladecans en el projecte "Mart XXI".

 
Enguany, han estat 12 alumnes de l’escola  que han estat desenvolupant diferents experiments en diferents àmbits científics i tecnològics per tal d’arribar a alguna conclusió respecte aquesta pregunta: "És possible una colònia humana a Mart?". La recerca d’una resposta a aquesta qüestió s’ha treballat durant 5 sessions d’un matí al Campus del Baix Llobregat de la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya) de Castelldefels.

Els objectius del projecte Mart XXI són:

1. Motivar els i les participants del projecte a no abandonar els estudis de manera prematura, valorant el paper del coneixement, la importància de l’estudi i l’esforç realitzat pels nois i noies.
 
2. Ajudar en la seva orientació acadèmica i professional.
 
3. Ser capaços de treballar en equip i per projectes, assumint una responsabilitat dins l’equip i combinant el treball en grup amb la realització de tasques de manera individual i autònoma.
 
4. Conèixer de prop la universitat i vèncer prejudicis sobre la mateixa, els estudis i el món acadèmic en general. Posar de relleu el paper que desenvolupa la ciència i la tecnologia a la nostra societat i les seves potencialitats en el futur.
 
5. Iniciar una línia de treball compartit entre universitat, món local i centres d’ensenyament secundari
Per saber-ne més entra aquí.
 
Els mateixos alumnes han elaborat un "site" explicant la seva experiència als laboratoris del Campus Universitari de l’UPC de Castelldefels, on han estat guiats per professors de la Universitat en els diferents experiments. Els tripulants espacials del curs han estat:

4tA
4tB
4tC
Josep Brias
Jorge Mondejar
Marc Lechado
Irene Gómez
Àlex Carrillo
Arnau Pena
Ariadna Siñol
Ester Lóèz
Paula Sánchez
Eva Cózar
Marta Cortés
 
 
Carles Orno
 

També et pot interessar …