18 febrero 2015


La presència salesiana Sant Joan Bosco de València promou un nou musical sobre la vida de la mare del senyor Bosco. Es tracta d’un espectacle concebut per la comunitat educativa d’este centre amb el nom de «200, Mamà Margarita, el musical», amb el que es commemora el Bicentenari del sant fundador dels salesians.

Està previst que milers de persones assistisquen a la representació de l’obra, que s’estrena pròximament en el teatre del col·legi i que comptarà amb 6 representacions: els dies 27, 28 de febrer i 1, 6,  7 i 8 de març.

El musical protagonitzat per membres de la comunitat educatiu pastoral, està basat en el guió original del salesià José J. Gómez Palacios, música original de Jorge Dobón i Juan Peris.

Mamà Margarita
És la mare de Sant Joan Bosco i la dona que està en l’arrel i l’origen de la Família Salesiana. Va nàixer en Capriglio (Itàlia) l’1 d’abril de 1788 i va morir a Torí en 1856. La major part de les vivències i ensenyances de Margarita les sabem a través de l’autobiografia que va escriure el sant per mandat de Pius IX. Són les crides "Memòries de l’Oratori". Altres referències se’ns han transmés a través de les "Memòries Biogràfiques" en 19 volums escrites per Lemoyne, Amadei i Ceria sobre la vida del senyor Bosco o pels records dels alumnes que van rebre d’ella les atencions d’una mare, arreplegues en distints documents en l’arxiu de la congregació salesiana. Com el procés de beatificació i canonització està ja molt avançat, havent sigut declarada serva de Déu, la vida de Margarita Occhiena ha sigut ben investigada i estan apareixent biografies ben documentades. Margarita va tindre una influència decisiva en l’educació dels seus fills i en especial de Juan Bosco, educant-li d’acord amb la seua fe en Déu.

També et pot interessar …