16 febrero 2015

Enmig de la seva visita a Àfrica, el Rector Major, Don A.F Artime ha escrit a la seva pàgina de Facebook dues cròniques de la seva visita a diverses comunitats; en elles, i en les fotografies publicades, relata la bellesa de les experiències viscudes, i convida a seguir acompanyant la seva visita no només a través de la xarxa social, sinó amb l’oració.
 
Entre altres coses, el 10 de febrer va escriure: "Les meves amigues i amics. Demano disculpes per no tenir ni temps ni possibilitat d’escriure en italià i fer les correccions. Haurà de ser només en llengua espanyola. Estem a SHORT, al Sud del TXAD. Hem viscut una llarga jornada. A les 3:00 a.m. a peu. A les 4:00 a.m. en ruta, plena nit. Es fa de dia a les 5,30. Per davant 860 km. de carretera, camí, buits a l’asfalt amb perill dels pneumàtics i una cabra que va xocar i ens va destrossar la defensa de la camioneta … Un dia propi d’un missioner.
 
Moltes realitats de milers de persones que cada dia sobreviuen venent alguna cosa del camp: unes branques de llenya, uns tubercles …
 
En arribar a la casa salesiana, centenars de persones de la nostra comunitat cristiana que ens esperaven. Festa, cant, dansa, L’ALEGRIA PRÒPIA D’ÀFRICA QUAN REP ELS HOSTES. Un cop MÉS, UNA LLIÇÓ DELS POBRES. LA VIDA ÉS ALEGRIA I TROBADA, encara en la pobresa ".
 
Per la seva banda, el 13 de febrer va escriure: "Ni la calor, ni els 1.700 km que hem recorregut en 3 dies (unes 24 hores de viatge) per rutes ¡com es podia !, han pogut disminuir la bellesa de TOTS, TOTESSSSSSS LES TROBADES.
 
Ahir, a Doba, la comunicació era absolutament impossible des del punt de vista tècnic. Aquesta nit estem a la capital del TXAT. Demà continuem viatge per Yaoundè al Camerun.
 
Les paraules no aconsegueixen expressar el que signifiquen aquestes vivències. Hem resat amb aquestes comunitats, hem escoltat les seves paraules, hem compartit amb els nostres germans salesians que dia a dia donen VIDA en aquesta terra de promissió. Són 12 els salesians al TXAD.
FELIÇOS i nosaltres podem testificar i donar raó d’això.
 
Amigues i amics: us convido, senzillament, al fet que en la mesura que us permeti el votre temps i desig, ens seguiu acompanyant en aquest camí, viatge, pelegrinatge. Seguim pregant mútuament i resem per aquesta bona gent que viu agafada fortament a la vida, tot i que tenen tantes mancances materials".
 
Una cordial i afectuosa salutació de la nostra part. Ángel. R.M ".
 
 
És possible seguir el Rector Major i els seus missatges a través de la xarxa social, aquí.

També et pot interessar …