12 febrero 2015


Més d’un miler d’escolars, entre ells alumnes del Col.legi Salesià Sant Joan Bosco, han participat en la XI Setmana de Cinema Espiritual de València desenvolupada en el mes de febrer, que ha inclòs la projecció de pel·lícules amb valors, entre les quals es troben “Gravity”, “Malèfica” o ‘Incondicional’. Les pel·lícules s’han projectat en els cinemes ABC-El Saler de València i a Ontinyent en els cine Cineapolis, el Teler.

“Amb el lema ‘El misteri de l’amor’, en l’edició d’enguany es va abordar el tema de l’amor des d’una perspectiva espiritual i es tractaran conceptes com l’amor de joventut, la disposició a donar la vida, la resistència de l’amor, l’amor com a agraïment o l’amor com a camí de redempció a través del visionat de pel·lícules”, expliquen els organitzadors.

La Setmana de Cinema Espiritual pretén “potenciar la formació crítica i activa entorn dels mitjans audiovisuals” i “impulsar el cinema de valors que planteja els grans interrogants vitals i facilita l’obertura a la transcendència educant, a més, la dimensió espiritual d’una forma integral”, han afegit.

La iniciativa “programa el treball sobre la pel·lícula abans i després del visionat de la mateixa, i permet la seua integració en la programació anual de l’assignatura”, segons els organitzadors, a més ofereix guies educatives per a treballar el film en l’aula després del visionat.

La Setmana de Cinema Espiritual, que compta amb la col·laboració de la delegació inspectorial de Comunicació Social de la Inspectoria Maria Auxiliadora, va nàixer a Barcelona l’any 2004 amb l’objectiu de “utilitzar el cinema com a recursos educatiu i pastoral per a treballar en els joves les seues competències espiritual, comunicativa i digital”. Des de llavors ha ampliat el seu àmbit geogràfic, passant a celebrar-se en més de 30 ciutats d’Espanya.

També et pot interessar …