6 febrero 2015

La Federació Andalusa i la Federació Malaguenya de futbol organitzen un homenatge pòstum a D. Francisco Míguez, 79 anys després de la seua defunció, per a reconèixer d’aquesta forma la importància d’aquest salesià en el desenvolupament futbolístic en la ciutat de Màlaga. 
 
L’acte tindrà lloc dimarts 10 de febrer en l’en el Camp de futbol de Ciutat Jardí “Don Julián Torralba”, lloc en el qual es disputaran els partits homenatge en categoria infantil i cadet entre la Selecció Malaguenya de Futbol i el C.D. Port Malagueny Ciutat Jardí. Els partits tindran lloc a les 17 i a les 19 amb entrada gratuïta.
 
D. Francisco Míguez va construir el mític Camp de Segalerva amb l’ajuda dels alumnes del col·legi que van utilitzar les eines, becs i pales, cedides per la propera Caserna Militar de Segalerva. El recinte es va inaugurar el 19 de març de 1925, el mateix any en el qual D. Francisco va fundar el Oratori Festiu. Després d’aquest esdeveniment de seguida es van organitzar campionats de futbol amb els alumnes del col·legi, participant també els barris de Caputxins, la Victòria, el Molinet o Ciutat Jardí. 
 
L’any 1926 va fundar amb els Antics Alumnes el “Sporting Club”, primer equip oficial que va jugar al Segalerva. En aquest camp ha jugat durant quasi 60 anys el Club Port Malagueny presidit per D. Julián Torralba. En el 2010, després de 85 anys, el Segalerva acabava el seu servei al futbol base. D’aquest camp han eixit grans futbolistes. El primer que es coneix va ser Bilbo, que en 1932 va ser traspassat al Sevilla per 3.750 ptes. El Segalerva va ser el segon camp de futbol de Màlaga.
 
El cor salesià de D. Francisco Míguez coneixia la importància de l’esport en el sistema educatiu de Don Bosco, per açò va aprofitar la força naixent del futbol per a atraure i entusiasmar als joves de l’època.
 

També et pot interessar …