5 febrero 2015

El dijous 29 de Gener al Col·legi Salesià Sant Domènec Savio de Monzón va donar per finalitzada la campanya de recollida de mòbils reciclats amb un acte al qual vam anomenar "Mobilitza’t per la selva i per la pau".
 
La terrible guerra del Congo està lligada a l’ànsia de poder d’Occident pels minerals estratègics essencials per a les indústries electrònica i militar. La guerra congolesa, que ha causat la mort a més de sis milions de persones des de 1996, és el conflicte més mortífer del món des de la Segona Guerra Mundial: esclavitud, violacions, animals massacrats … tot un compendi d’horrors al voltant d’aquestes mines.
 
Per això des Salesians Monzón s’han unit a l’Institut Jane Goodall i la seva campanya “Mobilitza’t per la selva” convertint-nos en agents mobilitzadors i instal·lant un punt de recollida de mòbils en desús al Col·legi. L’Escola va rebre a Nerea Ruiz de Azúa, zoòloga i membre d’aquesta ONG que ens va explicar el treball de l’Institut en projectes de cooperació locals i de desenvolupament i que ens han fet reconsiderar la nostra postura com a consumidors i també com a persones responsables.
 
Gràcies a això hem recollit al voltant de 130 mòbils que seran destinats a extreure el coltan i altres materials per a la seva posterior reutilització. Per tot això l’Institut Jane Goodall ens ha distingit amb sis apadrinaments d’aquests nadons ximpanzés orfes que recullen en el seu centre de rehabilitació de Chimpounga i que després reintrodueixen a la selva després de moltes cures. Uns fillols molt especials amb els que continuarem treballant, al costat d’aquesta ONG, i transmetent valors de compromís i respecte pel nostre planeta.

També et pot interessar …