3 febrero 2015


El dia que se celebra la festivitat de Don Bosco, la Confederació de Centres Juvenils Don Bosco d’Espanya presenta el projecte "Reconeix", una iniciativa que torna a posar l’accent, com va fer el sant de Torí, en les condicions laborals dels joves.

En els nostres dies la situació a denunciar és la dificultat de l’accés dels joves a un treball digne i de qualitat, i l’escandalosa taxa d’atur juvenil que supera el 50%. Probablement Don Bosco es prendria de debò aquest problema i posaria tot el seu esforç a canviar aquesta realitat. A la Confederació Don Bosco també li preocupa aquest problema, i la primera mesura que pren és posar en valor que el treball que realitzen els seus joves voluntaris, a més de millorar la vida d’altres joves i xiquets per a canviar la societat, els permet adquirir una sèrie de competències que milloren la seua ocupabilitat.

L’estudi “La situació del voluntariat juvenil davant l’ocupació: competències i ocupabilitat”, presentat dissabte passat 31 de gener a Madrid, desvetla que fer voluntariat millora considerablement les possibilitats de trobar un treball.

La recerca, duta a terme per la Confederació de Centres Juvenils Don Bosco, la Federació Didania i ASDE Scouts d’Espanya, ha sigut realitzat per la consultora especialitzada “Voluntariat i Estratègia” i s’emmarca dins del projecte Reconeix la finalitat del qual és posar en valor l’experiència del voluntariat que treballa en entitats juvenils i de temps lliure i millorar la ocupabilitat dels joves. Per a açò, la xarxa Reconeix ja compta amb el suport de l’Institut de la Joventut d’Espanya (Injuve), entitat que ha manifestat el seu interès a reconèixer la labor del voluntariat en el marc de l’educació no formal, així com del Consell de la Joventut d’Espanya.

Pots descarregar l’estudi en format digital ací: https://dl.dropboxusercontent.com/u/20718126/estudio_reconoce.pdf

També et pot interessar …