29 enero 2015

Les Escoles Salesianes d’Espanya, immerses de ple en la celebració del bicentenari del naixement de Sant Joan Bosco, encaren la recta final per a la celebració del Congrés d’Escoles Salesianes "Juntos soñamos el futuro". Es tracta d’un dels esdeveniments més importants de l’any del Bicentenari en què durant dues jornades Madrid acollirà a les diferents presències salesianes per trobar-se i reflexionar sobre el present i futur de les escoles.

"Volem viure conscients de la privilegiada oportunitat històrica que se’ns concedeix per tornar a les arrels del Carisma Salesià i donar com a fruit un impuls en la nostra missió educativa evangelitzadora i més concretament en les nostres Escoles Salesianes". Amb aquestes paraules els Inspectors i Inspectores SDB i FMA a Espanya motivaven a la participació d’un congrés que tindrà lloc els propers 4 i 5 de març a CaixaForum Madrid amb un doble repte:

• Visibilitzar i prendre consciència de l’amplitud i riquesa del Carisma i la seva concreció en les 138 escoles salesianes d’Espanya dels Salesians i de les Filles de Maria Auxiliadora, on comparteixen la vida i la missió més de 8.000 professors / es i gairebé 120.000 alumnes / es.

• Aprofitar aquest moment de trobada per a la formació i reflexió sobre els desafiaments que l’escola salesiana afronta, especialment a l’hora d’actualitzar el carisma educatiu que ha estat llegat.

El lema del Congrés -‘Juntos soñemos el futuro’- vol ser reflex d’aquest desig de continuar el somni educatiu de Don Bosco en el seu bicentenari, "projectar-lo cap el futur amb valentia i fer-ho junts, aprofitant i potenciant la riquesa de les institucions salesianes ".

Cal destacar que l’últim congrés va ser celebrat en 1988, any del centenari de la mort de Don Bosco, cobrant especial sentit una nova edició en aquest 2015, després dels dos-cents anys del seu naixement.

El programa detallat de les jornades és el següent:

DIMECRES 4 DE MARÇ
10.30 Arribada dels participants.
11.30 Obertura de l’acte. Inspectors / es. Altres autoritats.
12.00 Nova realitat, nous reptes: claus per a una resposta comuna [Norbert Monfort].
13.30 Diàleg a l’assemblea.
14.00 Dinar.
16.30 Cap a un horitzó compartit. Visió de les Escoles Salesianes en 2020 [José Joaquín Gómez].
17.30 Pausa-Cafè.
18.00 Treball per grups sobre el contingut de la visió Escoles Salesianes 2020. 19.30 Intervencions en l’assemblea.

DIJOUS 5 DE MARÇ
9.30 Introducció-Resum del dia anterior.
10.00 Processos de canvi amb sentit: Canvi metodològic i identitat carismàtica [Ana Romeo].
11.15 Pausa-Cafè
11.45 Aportacions per al canvi: Facilitadors i dinamitzadors en la gestió del canvi. Línia pedagògica de les Escoles Salesianes. Conclusions del grup de treball.
13.00 Moment cultural.
13.30 Cloenda.

Per la rellevància que adquireix aquest moment, estan especialment convidats a participar els membres dels equips directius de cada escola. La realització de les inscripcions es pot fer a www.escuelasalesiana.com en comunicació amb la coordinació inspectorial d’escoles. També estan disponibles diversos canals de comunicació com el perfil a Twitter enCongresoEscuela i una adreça de correu per a dubtes i informacions en congreso.escuelas@pjs.es

També et pot interessar …