27 enero 2015

La festa de Don Bosco, en l’Any del Bicentenari: quin millor escenari per reunir a Torí als Superiors i Coordinadors majors dels diversos grups de la Família Salesiana i així celebrar amb esperit de família l’origen del propi carisma i renovar el compromís de caminar junts. L’esdeveniment està programat per al proper cap de setmana, dissabte 31 de gener i diumenge 1 de febrer.

Els diversos responsables de la Família Salesiana es reuniran des del matí ben d’hora amb una oració comuna a la Capella Pinardi. Després, després de la salutació d’ Ángel Fernández Artime, Rector Major dels Salesians i X Successor de Don Bosco, i un moment de coneixement mutu, es projectarà el vídeo de la Família Salesiana.

El matí continuarà amb un temps de visita i aprofundiment dels llocs on va néixer i va créixer l’experiència salesiana de Don Bosco: Valdocco, amb les Capelles, la Tipografia, le Camerette i, a la tarda, la Basílica de Maria Auxiliadora.

A la tarda del 31 de gener es concentren alguns dels moments més significatius: primer, el P. Josep Pastor Ramírez intervindrà per presentar funcions i missió del Secretariat de la Família Salesiana, tot just establert pel Consell General dels Salesians; també s’il·lustrarà el paper del Delegat Central de la Família Salesiana i el programa d’animació del sexenni.

Després, conjuntament, tots els responsables emetran una professió de comunió i pertinença a Don Bosco, a la Família Salesiana ia l’Església. I després d’una sessió de discussió i posada en comú de les realitats i desafiaments de la Família Salesiana, a la Basílica de Maria Auxiliadora, se celebrarà la Santa Missa en honor de Sant Joan Bosco.

La celebració, presidida pel Rector Major, començarà a les 18:30 hores (GMT + 1) i serà transmesa per "Telepace" i víastreaming en www.sdb.org .

El matí del diumenge 1 de febrer hi haurà un moment per visitar el Colle Don Bosco, el Museu de Chieri i la Basílica de Don Bosco. Don Ángel Fernández Artime novament presidirà l’Eucaristia. A la tarda tindrà lloc una actualització del llibre sobre la Família Salesiana i la presentació del Aguinaldo 2015, sobre el tema "Com Don Bosco, AMB els joves, PER els joves".

L’Agència Info Salesiana seguirà en directe l’evolució d’aquest especial cap de setmana de celebracions i salesianitat; les actualitzacions seran donades en temps real a través dels canals Twitter de l’agència, en Italià, Anglès i  Espanyol.

També et pot interessar …