26 enero 2015

Les Jornades de Pastoral 2015 han estat coordinades per Pablo Gómez, coordinador de pastoral de la zona centre. Van iniciar la seua marxa en la casa de Sant Joan Bosco de València el primer dissabte del mes de gener. Van tenir la seua continuació a Alacant Don Bosco. Van concloure a Saragossa dissabte passat, dia 24 de gener. En el transcurs de les mateixes un miler d’educadors dels ambients de totes les cases salesianas han aprofundit les intuïcions educatives i pastorals de Don Bosco.

La primera part de les Jornades va estar conduïda en les tres seus per José Joaquín Gómez Palacios amb la seua conferència “Els educadors de Don Bosco”. En el transcurs de la mateixa, -sustentada sobre un interessant i nou suport documental i gràfic- els participants van aprofundir en les persones que van ser decisives per a l’educació del sant dels joves: Francisco Bosco, Mamà Margarita, don José Lacqua, don Juan Caloso i don José Cafasso…

La segona part de les Jornades va variar en cadascuna de les seus. A València, amb la música com a protagonista, els assistents van assistir a un pre-estrena del Cd “Don Bosco 21. Anem a caminar” a càrrec del grup de música de la casa salesiana Sant Joan Bosco de València. Aquest Cd, registrat en els estudis de Produccions Assisi, ofereix deu cançons originals sobre Don Bosco amb motiu de l’any Bicentenari.

A Alacant es va oferir una primícia del musical “Mamà Margarita”; espectacle encara inèdit i que s’estrenarà pròxim 27 de febrer. En el mateix participen pares, mares, professors, joves, educadors… tots ells de la casa salesiana de l’Avinguda de la Plata de València.

A Saragossa la segona part va estar dedicada a la màgia i prestidigitación. Iván Arribas, antic alumne salesiano de Borriana, professor i mag professional, va rememorar a Don Bosco i als seus educadors amb el seu espectacle: la màgia de la vida.

Les Jornades de Pastoral compleixen la seua novena edició consecutiva. S’han consolidat com un important moment d’aprofundiment i celebració de les intuïcions de Don Bosco.

També et pot interessar …