22 enero 2015

"Durant 8 mesos hem viscut el terror i la mort a la ciutat de Bangui i a tota la República Centreafricana. Mentre tots fugien buscant refugi o venjança al Don Bosco hem fet de l’esport un instrument que afavoria l’estar junts ialliberar-nos de la por. L’esport ha estat per a un grup de 60 joves el motiu per trobar-se, jugar, distreure’s amb altres i tenir cura de la salut. Els entrenadors hem estat com a pares que seguíem l’evolució dels nostres nois i acompanyàvem especialment els que tenien desgràcies familiars o vivien traumatitzats per les circumstàncies. Els nois s’animaven entre ells per poder donar-se motius de confiança enmig de la violència i la por.

Gràcies a la Fundació Reial Madrid i als Salesians no ens han faltat pilotes, samarretes, terrenys esportius i les petites ajudes per poder acompanyar aquests joves. Aquests joves esportistes han compartit totes les seves vivències de guerra i avui són amics gràcies al futbol i al projecte finançat per la Fundació.

Ara ja estem programant el proper any perquè puguin funcionar tots els equips de nois i el de noies que vulguin fer esport. L’esport serà aquest any, un cop més, un catalitzador d’energies per humanitzar".

També et pot interessar …