2 enero 2015

Molts d’ells van ser assassinats mentre estaven a les seves escoles, mentre dormien en els seus llits, van quedar orfes, van ser segrestats, reclutats com a soldats, torturats i abusats, venuts com a esclaus. "Mai en la història recent tants nens han estat objecte a brutalitats tan horribles", va dir Anthony Lake, Director General de la UNICEF.

En el 2014, quinze milions de nens van ser involucrats en el conflictes armats a República Centreafricana, l’Iraq, Sudan del Sud, Palestina, Síria i Ucraïna, inclosos els menors desplaçats i refugiats.

D’acord amb dades de la UNICEF en la República Centreafricana 2,3 milions de nens es van veure afectats pels conflictes, en els quals uns 10.000 nens han estat reclutats pels grups armats i més de 439 van ser assassinats o mutilats. A Gaza després d’una operació de l’exèrcit israelià, 54.000 nens van ser desplaçats, 538 morts i 3.370 ferits. A Síria, més de 7,3 milions de nens estan involucrats en el conflicte, incloent 1,7 milions refugiats. 2,7 milions són els afectats pel conflicte a l’Iraq.

Davant aquestes dramàtiques realitats de sofriments el Conseller per a les Missions Salesianes, P. Guillermo Basañes va comentar: "Certament, gairebé totes aquestes formes dramàtiques del mal, Don Bosco mai hauria pogut imaginar-les en el seu temps. Si va plorar a causa dels joves a les presons, quant no es trencaria el seu cor avui de pare i d’amic!

La incansable iniciativa i fantasia apostòlica dels sants, com la de Don Bosco, és un dels recursos més fecunds davant aquestes doloroses realitats de la infància. I les nostres possibilitats de fer el ben (i fer-ho bé!), certament avui són molt més grans que les de l’època de Don Bosco, sobretot en termes de la globalització de la solidaritat".
 

També et pot interessar …