26 diciembre 2014

L’Auditori "Riberas del Guadaíra", a Alcalá de Guadaíra, és l’escenari elegit per a l’estrena nacional de "Gràcies Don Bosco, somiar el teu mateix somni", el musical realitzat per la Congregació Salesiana d’Espanya amb motiu del Bicentenari del naixement de Sant Joan Bosco que s’escenificarà el 24 de gener amb repeticions també el 25 i 31 del mateix mes.

Així ho van presentar dimarts passat 23 de desembre en roda de premsa la tinent alcalde de l’Ajuntament d’Alcalá de Guadaíra i responsable municipal de l’Auditori, María José Borge, al costat del director del musical, Álvaro de Sousa, i delegat de Pastoral de la Inspectoria Maria Auxiliadora, Francisco José Pérez Camacho.

Segons el director musical, "es tracta d’un treball totalment altruista per part de l’organització que va començar a forjar-se en 2009 amb motiu d’aquesta efemèride, 16 d’agost de 1815, atès que a Espanya es coneixia un musical original de Don Bosco, compta amb més de dues dècades".

Des d’aqueixa data s’ha treballat en el guió i en els temes musicals recollits en un CD que ha tardat a gravar-se dos anys i del que l’organització se sent molt satisfeta a més pel seu alt contingut pedagògic.

En 2013 van començar els càstings per a portar a la realitat aquesta idea que, després de durs mesos de treballs i assajos, per fi s’estrenarà el pròxim mes i ho farà a Alcalá de Guadaíra.

La companyia compta amb 150 persones entre l’orquestra, els grups d’actors, els tècnics, el personal de vestuari i perruqueria, entre uns altres. Posarà sobre l’escenari a 75 persones d’entre 10 i 87 anys en tres dies en els quals es reuniran a més de 4.400 espectadors.

Per a Pérez Camacho, "l’objectiu és viure una alegria contagiosa, una oportunitat d’identificar-se amb el carisma de Don Bosco, i millorar l’acció pastoral entre els joves, a través de la música i les arts escèniques com tant valorava Sant Joan Bosco, que no és només patrimoni de la Família Salesiana, sinó de tota l’Església i tota la societat".

Per la seua banda, la responsable de l’Auditori ha posat l’èmfasi en l’èxit que li augura al musical en "aquest escenari que està en el circuit dels millors espais escènics a Andalusia i reforçant el seu posicionament entre els recintes escènics de tota Espanya, elevant el seu nivell cultural sempre atraient potser i més selecte de la música; per aquest motiu estic segura que aquesta estrena serà igualment especial i vindrà marcat per una gran resposta. I dic que serà un èxit perquè tot el que ve a Alcalá de Guadaíra, al seu auditori, porta imprés el segell de gran expectació, ambient, públic i ple assegurat".

"Anem acabant l’any 2014 i amb satisfacció i orgull podem dir que el Riberes del Guadaíra ha acollit al llarg d’aquests mesos passats estrenes que han tingut una gran acceptació com ha sigut l’espectacle del "Rei Sols", "Eterno Camarón", entre uns altres, i un bon nombre de musicals que han omplert totes les localitats i en diverses funcions, convertint-se el Riberes del Guadaíra en una palanca de llançament a nivell nacional per a totes aquestes estrenes".

Així, la data per a gaudir de la cita serà el pròxim 24 de gener de 2015, a les 18:30 hores. Així mateix, el 25 i 31 de gener tindran lloc noves representacions del musical, a les 12:00 hores i a les 18:30 hores.

Les localitats, a un preu de 10 i 12 euros, poden adquirir-se en la web del musical “Gràcies don Bosco” i en la del teatre Riberes del Guadaíra. També existeix la possibilitat d’adquirir-les en la mateixa taquilla del teatre. 

 

També et pot interessar …