21 diciembre 2014

Koldo Aguirre, director del Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil va presentar les idees rectores de el “Nou itinerari d’educació en la fe” als vint membres de l’Equip ampli de Pastoral Juvenil de la Inspectoria Maria Auxiliadora reunit a Martí-Codolar, Barcelona, el 18 i 19 d’aquest mes.

Aquesta trobada havia sigut convocat per Francisco José Pérez Camacho, conseller inspectorial per a la Pastoral Juvenil i hi van acudir salesians i seglars que coordinen algun ambient o àmbit en cadascuna de les zones de la inspectoria.

En la intervenció sobre el Nou itinerari, Koldo Aguirre va subratllar l’oportunitat del mateix: “Aquest és un temps oportú per a l’educació en la fe”, va afirmar, citant una frase de Don Vecchi, vuitè successor de Don Bosco. En un context cultural complex, aquest llibre base pretén un nou enfocament i metodologia a la pastoral juvenil salesiana, des de la infància adulta fins a la joventut i concep l’educació en la fe com un procés que cal oferir a qui desitge assumir una vivència significativa del cristianisme. Per la seua banda, José Miguel Núñez va formular una sèrie de propostes per a treballar aquest nou itinerari en la inspectoria.

La trobada també va concedir temps a les reunions per grups, de manera que els que treballen en el sector escoles, centres juvenils, parròquies o plataformes socials poguessen trobar-se, intercanviar experiències i formular propostes. El Delegat de Comunicació Social, Josep Lluís Burguera, també va tenir oportunitat d’explicar les actuacions de la seua delegació i va subratllar la importància d’unir esforços entre comunicació i pastoral.

Els participants a més van visitar el Centre Juvenil Martí-Codolar i hi van mantenir un diàleg amb els seus responsables, qui els van explicar el seu funcionament i el servei que presta en el lleure i en l’educació als xiquets i joves més desfavorits del barceloní barri de La Clota.

També et pot interessar …