18 diciembre 2014


En aquest especial mes de desembre als menors dels Centres de Dia de València se’ls ha obert un ventall d’experiències i possibilitats amb diferents eixides i activitats.

Són vàries les activitats que al llarg de l’any es realitzen des del Centre de Dia Don Bosco de la presència salesiana San Antonio Abad. Les activitats sempre cerquen oferir experiències enriquidores i educatives per als menors, sent moments nous o intensos per a qualsevol xiquet o adolescent; en ocasions és un reforç o recompensa al treball realitzat; unes altres són espais de vivència en un espai diferent a la vivència del dia a dia que tenen.

Tot el Centre s’ha preparat per al Nadal preparant el Belén i decorant tots els racons i aules, però queden per arribar les eixides i activitats especials. Els mitjans i xicotets del Centre de Dia Don Bosco, gaudiren d’una vesprada conjunta de circ. Per als més majors se’ls proposa una trobada convivencial amb la resta d’entitats i equips, la tradicional gymkana nadalenca i uns dies de convivència a Bétera. Finalment, el dia 22 de desembre tots celebraran l’Activitat Nadalenca de Famílies.

Per la seua banda, els menors del Centre de Dia Entre Amics van tenir l’oportunitat de gaudir d’una vesprada de formació vial, oferida per la Fundació MAPFRE, en la qual van poder divertir-se conduint en circuit tancat amb uns petits cotxes elèctrics per a posar en pràctica l’après.

Durant aquest mes, i en commemoració dels 15 anys dels Drets de la Infància, des del Centre de Dia Entre Amics, s’ha realitzat una gran campanya de sensibilització i conscienciació sobre dites dretes, i en la qual els xics i xiques van participar de forma activa reivindicant els seus propis drets.

L’equip d’educadors, també ha tingut recentment dos moments de formació, el primer d’ells, en els dijous amb Don Bosco , organitzats des de la Casa de Sant Joan Bosco i impartides pel Director de la presència salesiana José J. Gómez. D’altra banda, també participaren en la jornada organitzada des de la Comissió d’Inclusió Social de la Zona Centre de la Inspectoria, “Uses o abuses”.

 

També et pot interessar …