15 diciembre 2014

La comunitat salesiana a Còrdova ha donat el tret de sortida a les celebracions de l’Any del Bicentenari de Naixement de Don Bosco. L’obertura d’actes va arrencar el passat dia 8. Després d’anys de preparació espiritual per commemorar els 200 anys de Naixement de Sant Joan Bosco -camí iniciat el 2009 amb el pelegrinatge mundial de la relíquia del sant italià-, la família salesiana s’allista, d’aquesta manera, en els actes de celebració de l’Any del Bicentenari, esdeveniment que passarà el proper 16 agost 2015.

Els salesians de Còrdova van començar les celebracions del Bicentenari dilluns passat, amb la celebració d’una Eucaristia d’inici i la lectura del pregó a càrrec d’Antonio Giménez, professor del col·legi, antic alumne i destacat membre de la família salesiana.

El responsable de la Pastoral salesiana, Marco Vázquez, va explicar a ABC que una de les fites més importants en aquest calendari festiu és el que tindrà lloc el 31 de gener de 2015, amb la visita, per primera vegada, a la Catedral de la imatge de Don Bosco, que està a l’església de Maria Auxiliadora de la capital cordovesa.

Vázquez ha explicat que va ser fa dos anys quan van arribar les relíquies del sant procedents d’Itàlia quan van visitar el temple, però en aquesta ocasió és la imatge que presideix el santuari la qual es trasllada. Es tracta d’un Don Bosco vestit de capellà amb robes blanques i casulla daurada en una peculiar postura. Els actes es duran a terme de forma simultània en els centres educatius que la comunitat salesiana té repartits per tota la província. Durant el curs hi ha previstes diverses activitats en el propi col·legi cordovès, i com a acte final del punt i seguit de les celebracions el 24 de juny, coincidint amb el dia de Sant Joan, s’organitzarà un acte especial.

Projecte solidari
 
Vázquez ha avançat que la pretensió és que la clausura dels actes sigui, alhora, una "obertura" en relació a dos trets fonamentalment: D’una banda, en l’aspecte social, «i tenint en compte el que significa el 24 de juny , estem cridats a obrir algun tipus de projecte solidari a la ciutat ». D’altra banda, es tracta de cobrir l’aspecte espiritual «mitjançant algun element que pugui alimentar en aquest sentit a tota la comunitat», va explicar el responsable de Pastoral.

En les diferents subcomissions salesianes es tanquen els actes que formaran part del Bicentenari, en què cada un dels centres salesians de la província-Montilla, Pozoblanco i Palma, comptarà amb els seus propis calendaris de celebracions.

El gran jubileu salesià es viurà al voltant del món, particularment on la família fundada per Don Bosco té presència, i de manera especial en els llocs on el sant italià va viure i va començar la gran obra salesiana: Castelnuovo, Chieri i Torí.

També et pot interessar …