15 diciembre 2014


Amb unes paraules d’ànim, el director de la Presència Salesiana a Alcoi, Vicente Enrique Picó, va començar la trobada de delegats locals de comunicació social que va tenir lloc el dissabte 13 de desembre. “En aquest temps de Adviento, els delegats locals de Comunicació Social sou portadors d’esperança, dinamitzant la comunicació amb més persones en cada lloc d’origen. Totes les notícies, elements comunicatius han de transmetre aqueixa esperança a totes les persones i especialment als joves. Us anime a ser persones de adviento durant tot l’any”.

Després d’aquesta presentació va prendre la paraula el delegat inspectorial de Comunicació Social, Josep Lluís Burguera, qui va explicar la nova organització de la inspectoria i en conseqüència, de la delegació. “Som els que hem d’ajudar al fet que el carisma de Don Bosco i la seua sensibilitat pels joves ressone en els mitjans de comunicació i para açò hem d’estar organitzats” va afirmar en referir-se a la responsabilitat que té la delegació de vetlar sobre la imatge pública de la congregació, dels alumnes, els professors, etc.

A continuació va explicar les funcions del delegat local de Comunicació Social i la necessitat que en cada presència salesiana se de a conèixer la persona i l’equip encarregat d’aquestes tasques (estar informats dels esdeveniments que transcórreguen, informar a mitjans de comunicació interns i externs, ser sensibles en temes de protecció de dades, gestionar l’elaboració de productes audiovisuals, gestionar la formació en comunicació social per a professors, pares, entre altres tasques).

En la trobada van participar els delegats locals de Comunicació Social de la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia, els qui van tenir l’ocasió de posar en comú la seua realitat comunicativa, comentar les novetats, o dificultats i fer propostes de millora a la delegació que els convocava. Als participants també se’ls van oferir moments de formació sobre ciberperiodisme, redacció periodística para nostres webs i la presentació de la nova imatge corporativa.

Aquesta és la tercera trobada d’animació i formació que realitza la delegació inspectorial de Comunicació Social en aquest curs. A la fi de novembre va estar a Osca i Barcelona, amb els delegats locals de Comunicació Social d’Aragó, Catalunya i Andorra. Al gener de 2015 realitzarà dues trobades més, per a visitar les presències salesianes d’Andalusia, Extremadura i Illes Canàries.

També et pot interessar …