10 diciembre 2014

Amb l’arribada de l’Advent i pròxims al Nadal, la casa salesiana de Cadis es bolca amb la tradicional Operació Quilo. Enguany el lema escollit per a sensibilitzar és "El teu poder és la teua generositat".

La campanya de recollida d’aliments, que es gestiona i coordina des de l’ONG Solidaritat Don Bosco, és un dels projectes solidaris amb major tradició i arrelament en la Casa de Cadis.

D’aquesta manera, famílies, alumnes, professors, associacions juvenils i esportives, d’adults, antics alumnes, la germandat o la pròpia comunitat salesiana, es preparen i organitzen per a col·laborar en un projecte de marcat caràcter solidari.

L’Operació Quilo 2014 col·labora estretament amb associacions que coneixen ben de prop la realitat de la pobresa a Cadis. Així, les associacions Calor en la Nit, Verge de Valvanuz, la Congregació de les Germanes de la Creu, els Cavallers Hospitalaris, la Llar La Salle, el menjador social de María Arteaga, Càrites, Salam Paz i les Germanes de la Immaculada seran els qui en última instància rebran els aliments per a la seua posterior distribució i atenció a les famílies i persones necessitades.

Algunes de les accions previstes amb la campanya solidària del quilo són:

El dissabte 13 s’arreplegaran aliments en les portes dels supermercats i, des del Centre Juvenil Bosco, s’organitzarà un campionat solidari la inscripció del qual consisteix a lliurar 1 quilo d’aliment per jugador. A més, el diumenge 14, en la porta de l’Església Maria Auxiliadora, s’arreplegaran aliments i aportacions econòmiques durant les diferents eucaristies.

A nivell escolar, professors i alumnes s’organitzaran per a aportar aliments de primera necessitat per cursos, o en el cas dels més grans, realitzar compres de menjar o productes bàsics, on cal destacar la necessitat de làctics, aliments per a bebès o bolquers.

El divendres 19, l’acadèmia de ball Las Bayaderas oferirà una gala benèfica a favor de l’Operació Quilo i el dissabte 20 serà la recollida per les cases i posterior classificació, empaquetat i repartiment entre les associacions. Es començarà amb la missa a les 9.30. És un dia en el qual l’ambient solidari es percep i es palpa amb la implicació de totes les forces vives de la Casa. En aquesta jornada de final de campanya i repartiment, tota ajuda és benvinguda. Tots aquells que vulguen col·laborar en els dies clau (13 i 20) amb els seus cotxes o aportant caixes, han de posar-se en contacte amb Javi Comino, Coordinador de Pastoral de la Casa.

Per a crear consciència es va presentar aquest espot, realitzat per la ONGD Solidaritat Don Bosco, on el poder naix de la generositat. 

 

També et pot interessar …