3 diciembre 2014

p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; line-height: 120%; text-align: left; widows: 2; orphans: 2; }

Amb gran afluència d’alumnes i famílies, es va inaugurar divendres passat, 21 de novembre, un Hort Escolar en les instal·lacions del Col·legi salesià Sant Joan Bosco de València.

L’Hort Escolar naix en aquesta casa salesiana amb motiu de l’any Bicentenari. En ell conflueix el record de l’hort que Mamà Margarita tinguera en el Oratori de Valdocco, i la necessitat de disposar d’un espai en el qual xiquets i adolescents puguen conèixer de primera mà d’on procedeixen els aliments. Des d’aquesta àrea es vol promoure la implicació per a construir un futur més ecològic i sostenible.

Les instal·lacions ocupen uns 500 metres quadrats. En aquesta àmplia zona s’ha situat una dotzena de taules de cultiu, diverses jardineres per a les plantes ornamentals, grans tests per a fruiters, una caseta per a les eines… i un aula per a treballar i interpretar les dades obtingudes.

L’Hort Escolar disposa d’un projecte educatiu propi que està integrat en el Projecte Educatiu del Centre. En ell es proposen tasques directes tals com: sembrar, regar, abonar, recol·lectar… Aquestes activitats van acompanyades d’altres relacionades amb l’àrea de llengua, matemàtiques, coneixement del mitjà… Un projecte interdisciplinari i sustentat en l’educació per competències.

 

També et pot interessar …