26 noviembre 2014

Els participants en la primera edició de la Formació inicial de Coordinadors de Pastoral i en la cinquena edició de Formació inicial de Directius van rebre els seus diplomes acreditatius divendres passat, 21 de novembre, a la seu inspectorial d’Atocha (Madrid).

El Coordinador Nacional d’Escoles, Óscar González, va donar la benvinguda als assistents i va presentar als membres de la taula que anaven a prendre la paraula a continuació.

El provincial de la Inspectoria Santiago El Mayor, Juan Carlos Pérez Godoy, va agrair als pastoralistes i als directius presents a la sala d’actes la seva disponibilitat al servei de l’escola salesiana.

Charo Ten, en representació de les Salesianes, va recordar que "cap mar en calma ha fet a un mariner expert". Per això, va animar els diplomats a convertir-se en experts mariners d’estil salesià en un mar que mai està en calma: l’educació.

A continuació, van prendre la paraula dos alumnes, un de cadascún dels cursos. Pilar Tapia, alumna de la Formació inicial de pastoralistes, va valorar l’esforç de la seva promoció. Per la seva banda, Juan Peris, del curs de Directius, va animar els seus companys a treballar per millorar els col·legis salesians perquè segueixin sent centres de referència.

Per la seva banda, el vicerector de la Universitat Internacional de la Rioja (UNIR), José Antonio Ibáñez-Martín, va destacar l’aposta de l’escola salesiana per "un ideari de grans fites intel·lectuals i morals".

Valor i coratge

Després de l’emissió d’un vídeo commemoratiu que va despertar les rialles dels presents, Javier Aguirregabiria, professor de la Universitat de Deusto, va parlar sobre ‘Les persones a les Escoles Salesianas’.

En la seva xerrada, Aguirregabiria destacar el protagonisme del laic en la societat. Si el pastor ha de fer olor de ovella, com assenyala el Papa Francesc, "vosaltres heu de fer olor de guix, a papers, a pati", va indicar als pastoralistes i als directius. A més, els va animar a tenir "valor i coratge".

El provincial de la Inspectoria Maria Auxiliadora, Cristóbal López, va tancar les intervencions de la taula amb un missatge dirigit als diplomats: "Gràcies i endavant". Després de les seves paraules, els dos provincials salesians i Charo Ten van lliurar als pastoralistes i als directius els seus respectius diplomes acreditatius de la formació rebuda.

 

També et pot interessar …