25 noviembre 2014

El passat dissabte 15 de novembre a les 19:30 començava la celebració del Bicentenari del naixement de Sant Joan Bosco a Salesians Pozoblanco en una abarrotada església en la qual la comunitat salesiana va concelebrar  l’Eucaristia.
 
A les 20:30, la Sra María Auxiliadora García Fernández i D. Antonio Jesús Lozano Moreno, conductors de l’acte, van dir unes paraules de benvinguda, en un acte que estaria compost per l’actuació de la banda del Perdón, el pregó i l’actuació del cor dels Antics Alumnes.
 
Va començar la banda de cornetes i tambors del Stm. Cristo del Perdón i Ntra. Sra de la Amargura amb el cèlebre himne a Don Bosco "Su concierto", que havia estat adaptat per Carlos Arévalo García, per tocar a continuació "Eterno Recuerdo", sent les dues peces molt ovacionades pels assistents.
 
Després de l’actuació musical José María Migallón Moreno, professor del col·legi, va presentar al pregoner des de l’experiència d’antic alumne. Juan José García Torralbo va començar el seu pregó recordant els seus anys d’infantesa i el record que tenia del pregoner del poble, i imitant amb la cançó pròpia va fer saber que començava l’any de celebració del Bicentenari del naixement de Don Bosco.
 
A partir d’aquí, aquest insigne salesià cooperador, va anar desgranant episodis emotius i significatius de la vida de Don Bosco, intercalats per sons de campanes i música, que els anaven alternant i amenitzant amb anècdotes de persones amb les que havia compartit la seva vida salesiana a la localitat cordovesa.
 
Al final el Director, Sr. Abel Medina Calles, va anunciar oficialment obert l’any de celebració a Pozoblanco i va finalitzar l’acte amb l’actuació del cor dels AA.AA que van interpretar l’Himne del Bicentenari.
 
El públic assistent els va agrair la seva actuació amb forts aplaudiments, i malgrat el fred els assistents es van traslladar al pavelló del col·legi per tenir una estona de convivència, gràcies a Llars Don Bosco i a l’ambientació del centre juvenil.
 

També et pot interessar …