25 noviembre 2014

L’Assemblea del MJS Espanya es va celebrar del 22 al 23 de novembre en la seu de la Inspectoria Santiago el Major en Salesians Atocha, Madrid. En l’Assemblea, que es realitza anualment, van participar representants del Moviment Juvenil Salesiano de tota Espanya, entre els quals van destacar els salesians de la Inspectoria Maria Auxiliadora, Francisco José Pérez i Pablo Gómez.

Enguany la trobada ha girat entorn del tema de la Misericòrdia i els participants han analitzat els subtemes ‘Déu és misericordiós’, ‘Déu ens vol misericordiosos’, ‘La misericòrdia en l’estil salesià’ i ‘Com presentar la misericòrdia als joves’, entre altres temes.

El dissabte va començar l’assemblea amb una oració a la qual va seguir una sessió formativa. Després del menjar, en la qual els participants van compartir el que cadascun havia portat des de casa, va continuar la jornada amb tres moments diferenciats. En primer lloc es van compartir les experiències de l’estiu passat, concretament van parlar de les trobades ‘Campobosco’ i ‘Deixar Parlar al Silenci’. En segon lloc, van participar en els tallers ‘Expressar: La misericòrdia avui en els llenguatges juvenils’ impartit pel salesià Jota Llorente i ‘Fer: L’experiència de la misericòrdia en el centre Laura Vicunya de Torrent’ impartit per María Alfonso, educadora social. En tercer lloc, es va celebrar el sagrament de la reconciliació. A la nit el grup va sopar al costat dels equips que estaven reunits preparant l’Itinerari Salesià d’Educació en la Fe.

El diumenge va començar amb l’Eucaristia en la Cripta d’Atocha, que va presidir Koldo Gutiérrez, delegat nacional de Pastoral Juvenil. Per a concloure la trobada, es van donar una sèrie d’informacions sobre la Trobada Europea de Joves a Àvila, l’Escola de Pastoral amb Joves, l’Assemblea Europea del MJS, el Musical Gràcies Don Bosco, la Proposta de Gest compartit per totes les cases en la setmana de Don Bosco (–almohadilla;200dB) i la Proposta de renovació de la Carta d’Identitat del MJS Espanya.

Aquesta ha sigut l’edició 27 de l’Assemblea del MJS, la pròxima serà l’any que ve, per aquestes dates. Abans d’açò, aquest estiu tindrà lloc la Trobada Mundial de la Joventut Salesiana a Torí, moment fort per al MJS Espanya.

També et pot interessar …