25 noviembre 2014

L’associació Salesians Sant Jordi té la missió d’atendre infants i joves en risc d’exclusió social. El responsable de les seves plataformes socials, Paco Estellés, indica que més enllà del que fan habitualment centren "els esforços" en generar espais d’ocupabilitat i vincles educatius que permetin els joves assolir el seu benestar.

En aquest sentit, destaca el projecte d’ocupació directe que posen en marxa. "Amb la crisi, els recursos per a programes d’inserció laboral han disminuït espectacularment. I és un dels punts més problemàtics", lamenta Estellés. "Abans, a un noi o noia que no volia continuar estudiant li era més fàcil trobar feina. Amb la formació pre-laboral que fèiem preteníem que guanyessin els hàbits eficients que havien perdut en el món escolar, com la puntualitat el respecte o l’assistència. Treballant aquests aspectes era suficient", explica. "Avui dia és impossible", remarca.

"Els joves segueixen existint. Com ho fem perquè recuperin aquests hàbits i els reverteixin en veure que és bo que tornin al sistema educatiu tenint en compte que no poden trobar una feina?", planteja Estellés. "Hem de generar petites feines perquè vegin que treballar està molt bé, però que s’han de continuar formant", exposa.

La consolidació d’un vincle educatiu és clau per les plataformes socials de Salesians Sant Jordi, que compta amb vuit centres al territori català. A més de preocupar-se per la inserció laboral dels joves, fet que representa la seva principal problemàtica, també s’involucren molt activament en recolzar els infants. "Pel que fa a la pobresa infantil donem suport a la situació dels infants i a les mancances que puguin tenir a nivell econòmic i que interfereixin en el seu procés educatiu. Actuem donant suport a les famílies a diferents nivells i també fent acompanyament psicològic entre pares i fills", apunta el responsable de Salesians Sant Jordi.

 

"Oferim recolzament post-educatiu i continuem treballant amb l’atenció comunitària i l’atenció al risc", indica Estellés. "Els índexs de pobresa infantil cada cop augmenten més. Els nivells d’exclusió en aquests col·lectius són molt alts", sentencia.

També et pot interessar …