19 noviembre 2014

“La República Centreafricana ja vivia una situació socioeconòmica de gran dificultat però després d’11 mesos de guerra civil,  el país està enfonsat. I no obstant això, els joves volen sortir d’aquesta situació de misèria. Amb aquesta joventut un país s’aixeca sense cap dubte.

Hem començat les classes del nostre Centre de Formació Professional i els nostres alumnes vénen des de molt lluny, caminant hores per poder aprendre un ofici i amb un gran esforç per poder pagar l’escolaritat simbòlica que demana el Centre. Saben que un ofici és una oportunitat i volen aprendre. No els preocupa embrutar-se de greix per ser mecànic o de serradures per ser fuster. La majoria treballen a la tarda per poder guanyar el necessari per menjar i continuar els estudis. Uns venen carbó, llenya, fins i tot fan de vigilants nocturns a cases de personalitats administratives, o potser, en organismes internacionals, etc. Intentem oferir-los realment una formació que pugui obrir-los una porta al món professional per poder guanyar-se el pa de cada dia.

Fer que el Centre Professional es mantingui en un context de crisi ens és molt difícil però Don Bosco i els Salesians ho fan des fa 170 anys i nosaltres hem de fer el mateix en les nostres circumstàncies. Com Don Bosco hem de fer el possible per donar a la joventut esperança i confiança en les seves qualitats. “

També et pot interessar …