3 noviembre 2014

La directora de Salesians Sant Jordi – Plataforma d’Educació Social (PES) Lleida ha estat entrevistada en el programa Cafeïna de TV Lleida per explicar la tasca que realitzen els Salesians a Lleida al costat dels joves més desfavorits.

El Col·lectiu d’Iniciatives Juvenils contra l’Atur (CICJA) i la Casa Don Bosco, que compta amb un pis de menors tutelats i un pis d’autonomia per a joves ex-tutelats, constitueixen el gruix del treball d’acció social que realitzen els Salesians de Lleida amb joves majors de 16 anys amb situació de gran vulnerabilitat social.
 
Aquesta acció es complementa amb l’atenció a través de Centres Oberts, a partir de 12 anys, amb la delegació de l’ong VOLS-Lleida de cooperació al desenvolupament, i amb diverses activitats de comunitat cristiana.
 
Pilar Lance explica que “atenem al voltant de 1.500 joves cada any. És molta gent, i això ens preocupa perquè significa que alguna cosa no funciona bé. El tema de l’atur juvenil, que tants i tants joves es quedin fora del sistema o que el sistema no pugui acollir a certs perfils de joves, el cas de joves immigrants no documentats, que per no estar-ho no poden tenir accés a l’educació…, que joves amb 16 i 18 anys no sàpiguen llegir ni escriure…, aquest és el nostre context actual de treball”.
 
La directora de la PES – Lleida agraeix especialment la tasca del voluntariat, imprescindible per dur a terme els projectes en un moment de crisi com aquest, i remarca el carisma de Don Bosco, el fundador dels Salesians que aposta clarament pels joves més vulnerables en un clima d’ acollida, fraternitat i sempre “deixant les portes obertes” als joves amb més dificultats.

 

 

També et pot interessar …