3 noviembre 2014


El 17 d’octubre en el Palau Episcopal de l’Arxidiòcesi de València va tenir lloc la constitució oficial de la Comissió Històrica per a la causa de Beatificació del salesià, monsenyor Marcelino Olaechea (1889-1972). Amb aquest acte conclou un procés pendent des de fa quasi dos anys.

L’encarregat de convocar la comissió va ser delegat Episcopal per a la Causa dels Santos de l’arxidiòcesi, Ramón Fita, qui va cridar per a formar part de la mateixa als salesians Pedro Ruz i Antonio Rubio, entre uns altres.

L’acte va començar amb unes paraules de Ramón Fita, va continuar amb el jurament per part de tots els membres i unes paraules de l’arquebisbe monsenyor Carlos Osoro, en vespres del seu comiat de la seu valenciana, dedicades a de manera especial als salesians presents.

La Comesa de la comissió és clar: efectuar els treballs pertinents, classificació de materials i documentació necessària per a la biografia de la Causa de Beatificació. Pedro Ruz s’està dedicant a la biografia, Antonio Rubio, i en altres moments Gabriel Molina, José Sabater i sobretot José Sanz, han realitzat un treball ingent i de gran valor amb les fonts arxivístiques.

L’immens treball i el manteniment de la memòria de Don Marcelino realitzat per don José Sanz, va ser recordat en la reunió i Carlos Osoro va tenir la deferència d’enviar-li una lletres d’agraïment per aquesta preciosa labor.

La trobada va concloure amb el Ángelus en el vestíbul de Palacio i la signatura de les declaracions jurades.

També et pot interessar …