29 octubre 2014

Estava en el primer grup al qual Don Bosco li va suggerir la formació d’una societat Salesiana. Va ser beatificat el 29 d’octubre de 1972.

Els seus múltiples rols

Durant 36 anys va ser el seu col·laborador més proper a totes les etapes del desenvolupament de la Congregació. Va fer la seva professió el 1835; als 22 anys (1859) va ser el primer director espiritual de la Congregació i el 1860 va ser ordenat. Als 26 anys (1863-1865) es va convertir en el primer director del Col·legi Mirabello i més tard va ser el vicari de Valdocco, amb els seus 700 alumnes, i de la Congregació. Va ser administrador de "Letture Cattoliche" (Lectures Catòliques), responsable de la formació i del personal (1869). El 1875 es va convertir en el director general de les Germanes Salesianes i va acompanyar a Don Bosco en els seus viatges.
 
El primer successor de Don Bosco

El 1884, per explícita sol·licitud del fundador, el Papa Lleó XIII el va designar successor de Don Bosco i el 1888 el va confirmar com a director general. El Pare Rúa era vist com la "regla viva" a causa de la seva austera fidelitat; però, també va demostrar un esperit patern que era capaç de gran consideració, tant que era conegut com el "rei de la bondat".
 
Creixement extraordinari
Amb el creixement de la quantitat de confrares i del desenvolupament de les obres, va enviar salesians a tot arreu del món, prestant especial atenció a les expedicions missioneres.
En els seus llargs viatges per Europa i Orient Mitjà, ell va consolar i animar, sempre mirant cap al Fundador: "Don Bosco va dir … Don Bosco va fer … Don Bosco volia …". Quan va morir, el 6 d’abril de 1910 a l’edat de 73 anys, la Congregació havia crescut de 773 Salesians a 4.000, de 57 cases a 345, de 6 províncies a 34 en 33 països.

Fidel continuïtat de l’esperit de Don Bosco
 
Quan el van beatificar, el Papa Pau VI va dir: "La Família Salesiana li deu el seu origen a Don Bosco, al Pare Rua seva continuïtat … ell va convertir l’exemple del Sant en un col·legi, la seva Regla en un esperit, la seva santedat en un model. Va transformar el rierol en un riu ". Les seves restes són venerades a la cripta de la Basílica de Maria Auxiliadora. El seu memorial se celebra el 29 d’octubre.

També et pot interessar …