28 octubre 2014

El passat dissabte 25 d’octubre, a les instal·lacions de la Parròquia de Jesús Obrero de Sevilla, va tenir lloc la celebració de l’Assemblea General Extraordinària de la Federació de Centres Juvenils "El Patio".
 
"El Patio" agrupa les associacions juvenils salesianes d’Andalusia, que són el marc públic i legal utilitzat per presentar a la societat aquesta presència típica del carisma salesià que són els oratoris i centres juvenils. Aquests són una experiència pastoral-educativa que busca la maduració i el creixement personal en totes les dimensions del jove.
 
Aquesta Assemblea ha reunit un centenar de representants de tot els Centres Juvenils i ha comptat amb la presència de Santi Domínguez, coordinador nacional de Centres Juvenils Don Bosco d’Espanya. Una jornada de treball per compartir sota la identitat cristiana i salesiana dels animadors, posant en comú l’articulació d’aquestes identitats en la proposta educativa de temps lliure, com aquesta és viscuda pels encarregats de transmetre-la: el conjunt de joves que, de manera voluntària, treballen des dels centres juvenils per al desenvolupament dels projectes.
 
La trobada va servir per dur a terme l’elecció d’un nou consell en el qual sota la premissa de "Joves al servei dels Joves!" Es va triar a Maika Valverde OFarrell com a nova presidenta, rebent la força i l’afecte dels presents per el pas endavant, i comptant amb el suport per seguir treballant els propers anys. Els assistents van agrair als membres del consell sortint, encapçalats per José Casado, la seva tasca encomiable durant el seu mandat.
 
També va tenir lloc a l’Assemblea la votació per a l’aprovació com a entitat membre de l’Associació Juvenil Akila, entitat que treballa cada dia per oferir una sèrie d’alternatives en tasques d’oci i educació als joves d’Alcalá de Guadaíra mitjançant la promoció d’iniciatives formatives de temps lliure; l’educació per a la democràcia i l’organització d’activitats culturals, esportives, recreatives i de formació humana.
 
La jornada va finalitzar amb la tradicional foto de família.

També et pot interessar …