21 octubre 2014

Salesians de Sarrià, centre educatiu especialitzat en la formació postobligatòria i escola de referència en la Formació Professional, ha posat en marxa aquesta setmana el projecte social ‘Repassem Junts’. Nascut de la col·laboració entre els Serveis Socials del Districte de Sarrià- Sant Gervasi i l’escola, el projecte s’ha fet realitat després de més d’un any de diàleg i treball amb Càritas, Serveis Socials i Salesians Sarrià.
 
‘Repassem Junts’ consisteix en oferir als estudiants de tercer cicle d’educació primària i primer  cicle d’ESO del barri de Sarrià una estona d’estudi i reforç escolar. El projecte s’adreça a nois i noies amb baixos resultats acadèmics moltes vegades motivats per dificultats familiars.
 
A més de fer els deures i repassar diversos continguts, els joves estudiants gaudiran d’una estona d’esbarjo i un berenar saludable a les instal·lacions de l’escola. “D’aquesta manera, compartiran experiències educatives en un espai que convida a fer els deures i a relacionar-se amb altres companys”, comenta el director de Salesians Sarrià, José Abascal.
 
El projecte ‘Repassem Junts’ tindrà una durada d’un curs escolar. Les activitats es faran de dilluns a dijous, a partir de les 17.15h. Els estudiants estaran assistits a cada moment per l’equip de voluntaris que cursen batxillerat i cicles formatius a Salesians Sarrià, amb el suport del coordinador i la supervisió de l’equip d’animació pastoral de l’escola.
 
Educar en la solidaritat
 
‘Repassem Junts’ és una concreció de l’opció de Salesians Sarrià per educar en la solidaritat des de la experiència d’un voluntariat continuat en un entorn proper. El projecte està recollit a les accions de la Campanya de Solidaritat anual prevista al Pla d’Acció Pastoral (PAP) i és una acció que s’ofereix dins de l’itinerari de voluntariat de l’escola.
 
“L’escola salesiana ha de tenir sempre una implicació social i ha de contribuir a transformar la realitat”, comenta Abascal. En aquest sentit, el Pla d’Educació en Valors Socials de Salesians convida a treballar el valor de la solidaritat i les opcions pel voluntariat amb una nova mentalitat que implica anar més enllà de realitzar accions puntuals d’ambientació o sensibilitzadores.
 
El director de l’escola assegura que “l’educació per la solidaritat ha de ser un valor transversal que impliqui a tota la comunitat educativa i ens engresqui a continuar treballant en aquesta línia”.

 

 

També et pot interessar …