16 octubre 2014

 
El dimarts 21 d’octubre, a les 20:00, tindrà lloc a l’auditori del Colegio Mayor Universitario San Juan Bosco (CMU), de Sevilla, l’acte acadèmic d’obertura del curs universitari 2014-2015.

En aquesta ocasió, José María Gil Tamayo, secretari general de la Conferència Episcopal, serà l’encarregat de la lliçó magistral, sota el títol "Església i Comunicació: la comunicació al servei d’una autèntica cultura de l’encontre".


Com en edicions anteriors l’acte acadèmic d’obertura del curs universitari serà el moment de trobada entre els 130 col·legials que integren el Col·legi Major amb membres de les diferents promocions i salesians que es fan i s’han fet presents al llarg de la història, en la tasca de formar bons cristians i honrats ciutadans a través del Sistema Preventiu de Don Bosco.

Des de l’any 1943 la congregació no ha deixat d’acompanyar als universitaris a Sevilla per afavorir el seu desenvolupament per tal de seguir millorant la societat a través de la seva dedicació educativa i evangelitzadora de la joventut.

"Al llarg dels 70 anys d’existència, el Colegio Mayor San Juan Bosco ha contribuït a enriquir la vida política, acadèmica, religiosa, cultural i social amb els seus antics col·legials que han ocupat responsabilitats de grau mxàim . Ells són el signe evident dels valors personificats que Sant Joan Bosco va treballar amb els joves i que els seus Salesians segueixen desenvolupant ", amb aquesta introducció recollida en l’ideari del Colegio Mayor San Juan Bosco es presenta en societat una institució que des de 1995 compta amb la concessió de la insígnia d’Alfons X el Savi.
 

D. José María Gil Tamayo

 


El Rvd. Sr. José María Gil Tamayo és el novè secretari general de la història de la Conferència Episcopal Espanyola.

Nascut el 5 de juny de 1957 a Zalamea de la Serena (Badajoz), pertany, des de la seva ordenació sacerdotal el 1980, al clergat de l’Arxidiòcesi de Mèrida-Badajoz. En el Seminari va realitzar els estudis sacerdotals, llicenciant-se posteriorment en Estudis Eclesiàstics a la Facultat de Teologia de la Universitat de Navarra.
 
Actualment està realitzant la seva tesi doctoral en Comunicació Social Institucional a la Universitat Pontifícia de la Santa Creu de Roma.

Després de desenvolupar durant nou anys el seu treball sacerdotal al capdavant de parròquies rurals (Benquerenia, Helechal, La Nava y Cabeza del Buey) i en la pastoral educativa amb joves, es va llicenciar en Ciències de la Informació a la Universitat de Navarra.

Dins de les seves responsabilitats nacionals, ha coordinat la programació religiosa a Televisió Espanyola (TVE) i a Ràdio Nacional d’Espanya (RNE). Ha dirigit també el Servei d’Informació de l’Església Catòlica a Espanya (SIC) (www.agenciasic.es).

L’any 2003 va coordinar per part de la Conferència Episcopal Espanyola la cobertura informativa que TVE i RNE van fer de la V Visita Apostòlica del Papa Joan Pau II a Espanya.
 
El mateix va fer durant la visita a València del papa Benet XVI el mes de juliol de 2006, i en les visites de l’esmentat Pontífex a Santiago de Compostel·la i Barcelona el 6 i 7 de novembre de 2010, col·laborant també com a comentarista amb els Serveis Informatius de TVE durant la visita a Espanya de Benet XVI a l’agost de 2011, amb motiu de la Jornada Mundial de la Joventut Madrid 2011.

També et pot interessar …