3 octubre 2014

La Visitaduria de la Universitat Pontifícia Salesiana (UPS) va procedir, el passat 30 de setembre, a donar possessió del càrrec al nou Superior, don Eugenio Riva. Don Ángel Fernández Artime, Rector Major, va participar també en la cerimònia, i va tenir ocasió de visitar l’infermeria de l’obra i beneir els nous locals. 

La visita als religiosos ancians i malalts va ser precisament la primera activitat del programa, a excepció d’una breu entrevista – a la que D. Àngel Fernández Artime està ja acostumat i en la qual va mostrar molt bona disposició.
 
Un cop beneïdes a les noves habitacions de l’estructura, i envoltat de les Filles dels Sagrats Cors de Jesús i Maria, que tenen cura dels ancians i malalts, el Rector Major va conversar amb molt de gust amb docents i personal, transmetent moments de sana alegria a tots i cadascun d’ells.
 
Posteriorment, a l’església superior de la UPS, va presidir l’Eucaristia, concelebrada també pel Vicari del Rector Major, don Francesco Cereda, pel Conseller per a la Formació, don Ivo Coelho, pel rector Magnífic, don Carlo Nanni, i per altres salesians. Estaven presents també en els bancs, docents i estudiants de l’ateneu, a més d’alguns Salesians Cooperadors.
 
En l’homilia, aprofitant un punt de l’Evangeli, el Rector Major va recordar l’esperit d’abnegació i els sacrificis necessaris en la formació universitària. Va fer veure a tots la seva "gran responsabilitat": als estudiants, els va recordar que no han de menysprear l’oportunitat de formar-se, dient que "el primer apostolat en aquest període és viure intensament l’obligació de l’estudi, però sense oblidar el contacte amb els joves reals "; als doctorands els va dir que "un bon professor, si és salesià, no només és bo per les seves lliçons, sinó també per ser un veritable formador".
 
Adreçant-se, finalment, als ensenyants, els va desitjar que "siguin autèntics creadors d’escola i de vida", cuidant de si mateixos, però també, mantenint-se alerta davant qualsevol temptació de poder.
 
"Com a Salesians consagrats – va concloure – no hem d’oblidar mai que nosaltres estem fets per als joves, especialment els més pobres, abandonats o en perill! Us ho demano, no ho oblideu mai! Els joves són el nostre "esbarzer ardent" (…) "seran ells els que ens salvin!"
 
Després de l’homilia va tenir lloc la cerimònia de presa de possessió, convertit així en Superior de la Visitaduría "Maria seu de la Saviesa» de la UPS ", per al proper sexenni.
 
I a continuació, amb una cerimònia d’agraïment pel servei prestat, es va festejar també a Joaquim D’Souza, que ha estat superior en el període 2008-2014.
 
La jornada va finalitzar amb un espai festiu, testimoni de l’"estil de fraternitat, tantes vegades invocat pel rector Major: aquella fraternitat que, com ens ha recordat Don Artime sempre en la seva homilia," fa atractiva la nostra vida, més encara, la fa irresistible!

També et pot interessar …